|
wieloklin w wale kardana ! ?? |
Autor |
Wiadomość |
czaha

Rocznik: 1997
|
Wysłany: 2011-11-23, 20:29
|
|
|
Wracam do tematu bo wreszcie się wziąłem za moja drage.
skręciłem przekładnie na częściach od 535. dobrze się temu wszystkiemu przyglądałem ale niestety nie widziałem nic czym dałoby się regulować luz wałka atakującego z kołem talerzowym poza podkładką na osi talerza którą można by włożyć trochę grubszą(jakąś nieoryginalną) i wtedy powstanie delikatny luz. Skręcając przekładnie miałem wrażenie że nie da się tego inaczej złożyć. wszytko pasowało idealnie tylko na jeden sposób i tyle. Dyfer po skręceniu nie ma ani grama luzu. kręcąc dyfrem ręcznie mogę go jedynie za wałek kardana przekręcić czyli potrzeba troszkę siły. Ponadto wydaje mi się że pracuje dobrze. Przekładnia od virago którą zakupiłem też ciężko chodziła ale troszke lżej od tego co teraz skręciłem.
Pytanie mam takie: zakładać do dragi dyfer i sprawdzać czy wszytko pracuje prawidłowo??? czy ktoś może mi wytłumaczyć w jaki sposób się regulują te luzy?? |
_________________ Najskuteczniejszym pakietem bezpieczeństwa motocyklisty jest jego rozum!!! |
|
|
|
 |
vaaks

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2017
|
Wysłany: 2011-11-23, 20:33
|
|
|
Wyłącznie podkładkami o różnej grubości. Powinien być minimalny, ale wyczuwalny luz. |
_________________ Młodość przychodzi z wiekiem. S. Tym
Był:
DS 650
DS 1100
Honda Varadero 1000
Jest: Suzuki DL 650 |
|
|
|
 |
czaha

Rocznik: 1997
|
Wysłany: 2011-11-23, 22:17
|
|
|
czyli muszę się gdzieś zaopatrzyć w podkładki różnej grubości??? podkładki dajemy na osi koła talerzowego?? tam gdzie jest oryginalna podkładka z dziurkami?? czy pod śruby którymi skręcam wieko dyfra?? a może tu i tu?? a czy skoro wszystkie części są identyczne to dlaczego nie można skręcić tego tak jak fabryka przewidziała??? |
_________________ Najskuteczniejszym pakietem bezpieczeństwa motocyklisty jest jego rozum!!! |
|
|
|
 |
vaaks

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2017
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|