YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie pali na jeden gar Drag Star 650
Autor Wiadomość
darfan 

Model: DS 650 Custom
Rocznik: 2002
Wysłany: 2011-05-07, 21:41   Nie pali na jeden gar Drag Star 650

Witam wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc przy mojej maszynie z którą mam problem po przerwie zimowej. W czasie zimy odpalałem kilka razy i nie było żadnych problemów, kiedy próbowałem pierwszy raz wyjechać odpalił też bez problemu tylko że z jazdy nie było przyjemności przerywa, niema mocy i nie potrafi wejść na obroty na drugi dzień myślałem że wszystko jest ok bo tak to wyglądało ale następnym razem znów katastrofa, nie pali na jeden gar (konkretnie przedni) a dokładniej raz pali raz nie wymieniłem świecw bez zmian przy poruszaniu przewodu wysokiego napięcia oczywiście na postoju było wyczuć zmianę w pracy silnika gdy inaczej go poprowadziłem żeby sprawdzić czy nie ma gdzieś przebicia nie wyczuwa się poprawy

Dawid Z. 

Model: SYMPATYK
Wysłany: 2011-05-07, 21:52   

A ja myślę ,że po dłuższym postoju jakiś syf nazbierał się w gaźniku i dlatego tak się dzieje. Wyczyść gaźnik wypłucz bak, zmień filter paliwa i wyreguluj gaźnik i ma jeździć.

moondek 

Wysłany: 2011-05-07, 22:15   

Ewidentnie jakiś paproch dostał Ci się do dyszy. Miałem to samo :)
Tutaj masz krótki opis (na czerwono) co zrobić:
http://yamaha-dragstar.pl...er=asc&start=20
Jeżeli to jednak problem z elektryką, pod ww. linkiem masz co nieco do poczytania też nt. elektryki:)

Rysiek 

Rocznik: 2005
Wysłany: 2011-05-07, 22:26   

Mi nie wchodziła na obroty ( jeden cylinder ) ponieważ zablokowała się przepustnica . Opis ze zdjęciami znajdziesz w odpowiednim dziale . Objawy podobne bardzo .

PS
usterka dotyczyła Yasi nr 1 (650) i okazała się superłatwa do usunięcia przy pomocy papieru sciernego

darfan 

Wysłany: 2011-05-07, 22:30   

Dzieki zo podpowiedzi od poniedziałku biorę się do roboty bo strata czasu kiedy są warunki do jazdy

[ Dodano: 2011-05-07, 23:10 ]
Przeczytałem post do którego link podrzucił Moondek i jest tam wzmianka o cewce czy jest mozliwe aby raz działała bez zarzutu a za chwilę szwankowała

Dawid Z. 

Wysłany: 2011-05-07, 23:32   

darfan napisał/a:
Przeczytałem post do którego link podrzucił Moondek i jest tam wzmianka o cewce czy jest mozliwe aby raz działała bez zarzutu a za chwilę szwankowała

Jest możliwe tzw. złośliwość rzeczy martwych.

Ziółek 

Model: DS 125
Rocznik: 1997
Wysłany: 2011-05-07, 23:50   

Dawid Z. napisał/a:
darfan napisał/a:

Jest możliwe tzw. złośliwość rzeczy martwych.

Może trochę śmiesznie to zabrzmi ale chyba prawdziwie. Kiedyś cewka zapłonowa w mojej kosiarce tak szwankowała że raz paliła ok a czasem machałem nią jak cepem. Właśnie taki dawała efekt. ;d

andik 

Rocznik: 2007
Wysłany: 2011-05-08, 02:29   

Takie objawy miała mandaryna JUNIORA.
Konieczna była wymiana cewek,cewki są zalane z przewodami wysokiego napięcia(jako ciekawostka cena w serwisie yamahy Katowice 1300pln za 2 sztuki.:beczy: )
Z opresji wybawił nas 1janbo (pasują cewki z virago)Mareczku jeszcze raz dzięki.
Po wymianie moto śmiga jak nowe ;D .Trochę zabawy z wymianą trzeba zdejmowac zbiornik paliwa.

apstryk 

Rocznik: 2001
Wysłany: 2011-05-09, 10:43   

Sprawdź jeszcze czy nie "stało" Ci się to samo, co mnie i kilku innym forumowiczom po zimie:
http://yamaha-dragstar.pl/viewtopic.php?t=7886
lol

darfan 

Wysłany: 2011-05-09, 21:57   

Sprawdzałem na ssaniu i przy otwartym zbiorniku paliwa i nie miało to wpływu na pracę silnika dzisiaj nie dałem rady ale jutro powinienem mieć czas żeby zajrzeć co go boli

keraj79 

Rocznik: 2001
Wysłany: 2011-05-10, 20:50   

wiatm
Ja po kilku odpalaniech w zime też miałem ten problem , poprostu którego razu nie odpalił na jeden cylinder, może to smieszne ale okazało sie że paliwo zeszło do rezerwy i do póki nie przekręciłem na rezerwe palił na jeden. Dolałem paliwa przekreciłem kranik na tryb normalny i było ok.

darfan 

Wysłany: 2011-05-10, 22:41   

:brawo: Alarm odwołany na szczęście okazało się że jak w większości opisywanych problemów na forum nic poważnego (drogiego)się nie stało a dokładnie jeden przewód dochodzący do cewki świrował wsówka nie trzymała zacisku jazda próbna wykonana (nareszcie) i do zobaczenia na drodze :czoper:

Dawid Z. 

Wysłany: 2011-05-10, 23:08   

No to GRATKI oby tylko takie problemy były z naszymi gwiazdkami.

Odpowiedz do tematu