|
Wyciek przy śrubie ustawiania obrotów. |
Autor |
Wiadomość |
Pilot Pirx

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2005
|
Wysłany: 2014-06-27, 23:17 Wyciek przy śrubie ustawiania obrotów.
|
|
|
Witam
Mam wyciek z lewej strony pod dekielkiem śruby ustawiania obrotów, jest to jakby olej z benzyną . Olej jest również na grubym przewodzie gumowym który jest podłączony od gaźnika do cylindra obok śruby obrotów. Jest tego dość dużo bo kapie po dekielku na korpus silnika. z czego to cieknie? Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam |
_________________ DRAG STAR 1100 CLASSIC 2005
 |
|
|
|
 |
moondek

Model: SYMPATYK
Wiek: 51 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 4024 Skąd: Józefosław
|
Wysłany: 2014-06-28, 01:28
|
|
|
Wrzuć fotę z zaznaczeniem miejsc wycieku i o którym gumowym wężu mówisz? Wg mnie (ale mogę się mylić) prawdopodobnie chodzi o odmę. Może masz ją przytkaną i pełną, że olej szuka ucieczki gdzieś indziej. Jak robiłem serwis, to mechanik zwracał mi uwagę, że często się o tym zapomina... |
_________________ Ukochany motocykl posłuży ci do końca życia, jeśli będziesz jeździł nim dość szybko |
|
|
|
 |
Pilot Pirx

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2005
|
Wysłany: 2014-06-28, 17:10
|
|
|
Przepraszam - zamieszczam zdjęcie:
Wyciek po dokładnym obejrzeniu tak jakby z gaźnika ale nie jestem pewien. Skrapla się to na śrubie do obrotów i skapuje na korpus, nie jest to sama benzyna tylko tak jakby z olejem.
Proszę o radę.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-06-28, 17:12 ]
Jeszcze raz zdjęcie bo coś nie wyszło:
ZDJECIE |
_________________ DRAG STAR 1100 CLASSIC 2005
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|