|
BEZPIECZNIKI |
Autor |
Wiadomość |
Dariow

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2008
|
Wysłany: 2011-05-22, 21:38
|
|
|
Dzięki chłopaki za porady jak tylko znajdę chwilę to wypróbuje to co pisał Kozak, dzisiaj caly dzień w siodle nie było czasu na dłubanie przy motorze, będe zakładał dodatkowe lampi stopu więc raczej napewno fanfary na osobnym obwodzie |
|
|
|
 |
TUSIK

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2006
Wiek: 52 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 60 Skąd: Pszczyna-Piasek
|
Wysłany: 2012-05-24, 18:40
|
|
|
Pomocy chłopaki.
Przy wymianie żarówki w light barach przypadkowo spaliłem bezpiecznik i za diabła nie potrafię go znaleźć. Sprawdziłem wszystkie mini bezpieczniki pod klapką otwieraną kluczykiem są dobre. również te dwa maxi pod siedzeniem też są dobre.
Może ktoś z was ma jakiś pomysł gdzie go szukać??
[ Dodano: 2012-05-24, 19:12 ]
Znalazłem. W głównym reflektorze. a zostały mi jeszcze do sprawdzenie tylko opony i dętki |
_________________ Tomek i Małgoś |
|
|
|
 |
Mnich

Rocznik: 2002
Wiek: 50 Dołączył: 23 Lis 2011 Posty: 1183 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-04-30, 18:36
|
|
|
Mam pytanie o funkcje bezpieczników w głównej "puszce" przy aku: main, head, ignition i signal. O ile potrafię to pretłumaczyć to nie do końca rozumiem ich funkcji. A pytam bo chcę podpiąć ładowarkę usb tak, by po wyłączeniu silnika wyłączyć ładowanie (może mi się zdażyć, że zapomnę telefonu ze schowka i o ile wyłączę lapmy to telefon rozładuje aku).
Drugie pytanie to pod który ewentualnie bezpiecznik mogę się podłączyć by miało to choć trochę sensu.
Mam 15A i szykuję się do odrębnego obwodu, ale zanim to zrobię może jest sensowen wpięcie się gdzieś pod istniejący przy aku. Nie chcę ciągnąć kabli z lamp, przełączników na kierownicy itp. No chyba, że niepotrzebnie obawiam sie ładowania telefonu na wyłączonym moto? |
_________________ Drag Star 650 custom 2000
HD FLSTC Heritage 2002 |
|
|
|
 |
Merlin

Model: MS1900
Rocznik: 2008
Wiek: 63 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 3295 Skąd: JANKES - RACIBÓRZ
|
Wysłany: 2013-04-30, 18:43
|
|
|
Wątpię, żeby ładujący się telefon rozładował akumulator, poza tym telefon po naładowaniu się nie będzie pobierał prądu.
Ładuję w ten sposób aparat, kamerkę i czasem N-com'a, nigdy nie miałem problemów z rozładowaniem. |
_________________ Maciek
MS (MaStodont) 1900
Lepiej milczeć i uchodzić za głupiego, niż się odezwać i rozwiać wątpliwości.
Piwo bezalkoholowe to pierwszy krok do nadmuchiwanej kobiety.
"Trzeźwość jest do dupy" Ozzy Osbourne
 |
|
|
|
 |
Mnich

Rocznik: 2002
Wiek: 50 Dołączył: 23 Lis 2011 Posty: 1183 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-04-30, 18:48
|
|
|
Merlin napisał/a: | telefon po naładowaniu się nie będzie pobierał prądu |
Na to nie wpadłem, choć to oczywiste. Jeżeli nie maryzyka to zrobię odrębny obwód bez cackania się.
Niezależnie od tego chętnie dowiem się za co odpowiadają w/w "fusy".
I oczywiście dzięki |
_________________ Drag Star 650 custom 2000
HD FLSTC Heritage 2002 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|