YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kacik kulinarny
Autor Wiadomość
Demolka 



Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2003
Wiek: 78
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 3747
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-10-21, 10:07   

warek07 napisał/a:
Demolka, ale Ty mowisz o czerwonym a ja mam zielony - morski :|

to do białego ;D
_________________
Wszyscy kiedyś przestaną pić,
ale tylko niektórym uda się to jeszcze za życia ;)
 
 
warek07 



Model: SYMPATYK
Wiek: 47
Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 1534
Skąd: P-T (Free Star)
Wysłany: 2009-10-22, 00:10   

Demolka napisał/a:
warek07 napisał/a:
Demolka, ale Ty mowisz o czerwonym a ja mam zielony - morski :|

to do białego ;D


:D no od razu mozna poznac klase i salonowca... :hahaha:
moje prostackie podniebienie rodem z MC Donald'sa nie wpadło na tak ekstrawagancki pomysł...




znalazłem babski przepis tj porada dla faceta na szarlotke. Wole osobiscie szarlotke tj 100g wodki i 100ml soku.. no ale:



Z lodówki weź 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj!

2. Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia.

3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek.

4. Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka.

5. Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać.

6. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę.

7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę.

8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki.

9. Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania.

10. Weź szybciutko prysznic!

11. Weź 4 jabłka i ostry nóż.

12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk!

13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.

14. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą.

15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę bo jak zaschnie to nie domyjesz!

16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.

17. Po godzinie jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik.

18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Otwórz okno i piekarnik.

Po tych przeżyciach nie pozostaje nic innego jak pójść do sklepu i kupić coś z większą zawartością alkoholu.
Smacznego ! !!
_________________
carpe diem
 
 
Demolka 



Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2003
Wiek: 78
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 3747
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-10-22, 10:57   

wareko7, mój dowcip o płynie chłodniczym nie do końca był dowcipem. Może i inni pamiętają aferę z austriackimi winami gronowymi do których dolewano płyn chłodniczy (to glikol i alkohol) bo w produkcji można było oszczędzić czas i cukier. Wpadły renomowane austriackie firmy winiarskie, cóż, kasa potrafi ogłupić nawet tych z tradycjami.
Sam poszukam w necie czy jeszcze coś o tym znajdę 8)
_________________
Wszyscy kiedyś przestaną pić,
ale tylko niektórym uda się to jeszcze za życia ;)
 
 
warek07 



Model: SYMPATYK
Wiek: 47
Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 1534
Skąd: P-T (Free Star)
Wysłany: 2009-10-22, 14:11   

czyli musi całkiem niezle smakowac w koncu :D
_________________
carpe diem
 
 
DRAD 


Model: SYMPATYK
Rocznik: 2011
Wiek: 46
Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 1538
Skąd: ODERWANI
Wysłany: 2009-10-22, 21:30   

Ooooo, jaki popularny temat :)
_________________
MORSOWNIA 1 i 1/2 czyli wielka dogrywka już niedługo :D
 
 
Demolka 



Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2003
Wiek: 78
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 3747
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-10-22, 21:35   

Już druh Borygo wiedział co dobre ;D
_________________
Wszyscy kiedyś przestaną pić,
ale tylko niektórym uda się to jeszcze za życia ;)
 
 
warek07 



Model: SYMPATYK
Wiek: 47
Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 1534
Skąd: P-T (Free Star)
Wysłany: 2009-10-23, 09:43   

drag_rad, same złote rady :D spotykasz sie z laską i nie masz wina do kolacji - idziesz do samochodu i masz wino :D
_________________
carpe diem
 
 
darkside 



Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wiek: 49
Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 1717
Skąd: Gdańsk/Banino
Wysłany: 2009-10-25, 02:44   

Przepis na maslo a'la PRL :
Kup wyrob maslopodobny 250g. , dodaj 1kg soli i masz maslo z PRL ( pamietaj, kartki nie sa juz potrzebne ) ;D

Przepis na watrobianke a'la PRL
Kup 1kg pasztetowej z biedronki + 2 rolki papieru toaletowego ( tylko szary ) i masz 1,5kg watrobianki z PRL ( pamietej, jesli dodasz rozowy papier mow, ze jest krwista ) :hahaha:
_________________

Morsy-Damian-klik
 
 
RAF 



Model: SYMPATYK
Rocznik: 1997
Wiek: 45
Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 196
Skąd: Kobyłka
Wysłany: 2009-12-22, 14:25   

Bierzemy kromkę chleba, smarujemy nożem....... i tak oto mamy przepyszna danie CHLEB SMAROWANY NOŻEM :>
_________________

 
 
MarcinBig 



Model: SYMPATYK
Wiek: 56
Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 2211
Skąd: Gniezno
Wysłany: 2009-12-22, 14:29   

A ja mam dzisiaj do zrobienia : Śledzika w oleku, karpia po grecku oraz przygotowanie mięsa na pasztet i do beegeesu
_________________
There Are Things Known, and Things Unknown, and In Between Are the Doors
"Fikcja musi być prawdopodobna aby stała się prawdą"
 
 
pan_wiewiorka 



Model: SYMPATYK
Dołączył: 08 Paź 2008
Posty: 2735
Skąd: we mnie moc?
Wysłany: 2009-12-22, 14:33   

RAF napisał/a:
smarujemy nożem

A nie masłem? shock
_________________
Zabijcie wszystkich. Bóg rozpozna swoich.
 
 
krotom 



Model: SYMPATYK
Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 2821
Skąd: brać czas i chęci
Wysłany: 2009-12-22, 14:40   

RAF, :hahahahaa: padłem na cycki :hahaha:
_________________


AB Rh+
 
 
jaro 



Model: BĘDZIE
Rocznik: 2009
Wiek: 56
Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 3781
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2009-12-22, 14:50   

MarcinBig napisał/a:
przygotowanie mięsa na pasztet i do beegeesu

bikos i love you ;D
_________________
Tam gdzie kończą się Reguły tam zaczyna się Pruszków!


V Star 1300, RS 2008r, RS 2009r, RS 2011R
HOW TO DISMANTLE AN ATOMIC BOMB
 
 
Hogan Lodz 



Model: SYMPATYK
Wiek: 50
Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 309
Skąd: GŁ Łódź
Wysłany: 2011-03-17, 14:42   

No to coś z kuchni Hogana

przepis na śledzie w buraczkach:

składniki na miche:
buraki 5 średnich
płaty śledziowe z octu (ok 6-7 płatów)
cebule 2
jabłka 3
majonez duży słoik
pieprz, sól

Gotujemy buraki - obieramy po ugotowaniu - ścieramy na tarce (duże oczka) - pozostawiamy do schłodzenia.

Obierami jabłka - ścieramy na tarce (duże oczka)
Obieramy cebulę - siekamy na drobniutko - dodajemy do jabłka - mieszamy to i doprawiamy pieprzem i solą.

Płaty śledziowe (z octu) kroimy na dzwonki.

Bieżemy miche - i od spodu kładziemy warstwy:
mieszanka jabłko-cebula / śledź gęsto / buraczki / majonez / jabłko-cebula / śledź..... itd.
na wierzchu po burakczkach ostatnia warstwa majonezu i wpierniczamy
podobno następnego dnia lepsze - zupełnie jak bigos

SMACZNEGO
_________________
to co już było:
Honda VTX 1300, 2009
Suzuki GSR 600, 2011

a co będzie..... ?

"Wolność jest moją drogą...,
Ty z mojej drogi zejdź..."
 
 
darkside 



Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wiek: 49
Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 1717
Skąd: Gdańsk/Banino
Wysłany: 2011-03-17, 16:47   

Hogan Lodz, teraz to rozjebales caly ten dzial 8)
_________________

Morsy-Damian-klik
 
 
jarecki 



Model: SYMPATYK
Wiek: 58
Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 1599
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2011-03-17, 16:56   

PRZEPIS NA CIASTO Z WHISKY )
Składniki:

1 kostka masła,
2 szklanka cukru,
1 łyżeczka soli
4 jajka
1 szklanka suszonych owoców,
1 szklanka orzechów
sok cytrynowy
proszek do pieczenia
1-2 flaszki dobrej whisky


Sposób przygotowania:

Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra… prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba, by być tego pewnym, nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe. Operację powtórz. Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej. W miedzyszasie zprawdź czy łiski jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba. Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawś jakoź łiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trójonca.
Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszuśisz ! Fypij skok sytrynnmowy. Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki. Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta.
I iś spaś.
_________________
***** ***
 
 
Hogan Lodz 



Model: SYMPATYK
Wiek: 50
Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 309
Skąd: GŁ Łódź
Wysłany: 2011-03-17, 21:33   

darkside,

no hello, następnym razem jak będę u Ciebie na kawce to przywiozę śledziki ;) ))
_________________
to co już było:
Honda VTX 1300, 2009
Suzuki GSR 600, 2011

a co będzie..... ?

"Wolność jest moją drogą...,
Ty z mojej drogi zejdź..."
 
 
Grzegorz Anis 



Model: MS1300
Rocznik: 2008
Wiek: 59
Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 1069
Skąd: Chelm
Wysłany: 2011-03-24, 22:12   

to jest przepis !

http://www.youtube.com/watch?v=ErskZt1dMQ8
_________________
Organizator V meetingu "WILD EAST" Drag Star
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group