|
Wyciek oleju prawa strona xvs 1100 |
Autor |
Wiadomość |
FhissT

Model: RS1700
Rocznik: 2005
|
Wysłany: 2011-06-27, 20:52 Wyciek oleju prawa strona xvs 1100
|
|
|
Cos ostatnio mi gwiazda marudzi, najpierw pocenie sie drugiego garka (minimalne, narazie nic z tym nie robilem), problemy z elektryką, a teraz to...
Mam mokrą całą prawą stronę misy olejowej, wydaje mi sie że olej ucieka spod dekla, ktory trzyma filtr oleju, po jeżdzie kapnie mi nawet ze 3-4 krople!
Miałem stan prawie rowny z gorną kreską (czy nie za wysoki) - sprawdzane na zimno. Teraz jest idealnie pomiędzy dwoma podziałkami.
Jak znaleźć tą uszczelkę która jest właśnie pod tym deklem? Jak jest jej nr katalogowy jesli któs wie to prosze o takie info. Jeszcze będe giagnozował miejsce wycieku ale na 99% to stamtąd.
Prognozuję że w takim tempie za ok 300km nie będe mial w ogole oleju, w weekend motonoce w augustowie!
[ Dodano: 2011-07-10, 20:08 ]
podlece do yamahy w Białym popytam o tą uszczelke... kapie mi cały czas, a jak odkręce to juz bankowo, ostatnio zrobiłem spokojnym tempem 50 km i nic, a wystarczyło 5-6 z mocniejszym odkręcaniem i zaczęło kapać na dobre i znowu pół miski mokre...
stan oleju jest idealnie pomiędzy kreskami w okienku. Nie za mało?
zrobione jakieś 2 tys od wymiany a olej czarny jak sadza... |
|
|
|
 |
MirekZG

Rocznik: 2005
Wiek: 64 Dołączył: 02 Kwi 2011 Posty: 981 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2011-07-10, 22:13
|
|
|
Podłącze się do pytania, u mnie jest bardzo podobnie, wyciek był na podłodze. Miał kilka cm, a jazda była bardzo ostra, natomiast po spokojnej jeździe ponad 120KM było raptem kilka kropelek. Wydaje mi się że wyciek jest z korka upustowego pod spodem, wydaje mi się że zahaczyłem o wjazd do garażu i coś się mogło poluzować. Podczas kiedy silnik nie pracuje nic nie cieknie, nawet kiedy włączyłem go w garażu nie było żadnego śladu.
Olej jest w 3/4 oczka i nie ubywa. Syna kolega ma DS 650 i mówił że u niego to norma, a wymienił wszystkie dolne uszczelki, po ostrej jeździe ma plamy w garażu. |
|
|
|
 |
witek1965

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
|
Wysłany: 2011-07-10, 22:33
|
|
|
FhissT, tutaj http://www.cheapcyclepart.../5-yamaha/years znajdziesz części, uszczelki itd wraz z numerami katalogowymi. |
_________________ Motul 5100 4T 15W50, NGK BPR7EIX
Moje moto
XVS 650 - był
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|