YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyciek oleju prawa strona xvs 1100
Autor Wiadomość
FhissT 

Model: RS1700
Rocznik: 2005
Wysłany: 2011-06-27, 20:52   Wyciek oleju prawa strona xvs 1100

Cos ostatnio mi gwiazda marudzi, najpierw pocenie sie drugiego garka (minimalne, narazie nic z tym nie robilem), problemy z elektryką, a teraz to...

Mam mokrą całą prawą stronę misy olejowej, wydaje mi sie że olej ucieka spod dekla, ktory trzyma filtr oleju, po jeżdzie kapnie mi nawet ze 3-4 krople!
Miałem stan prawie rowny z gorną kreską (czy nie za wysoki) - sprawdzane na zimno. Teraz jest idealnie pomiędzy dwoma podziałkami.

Jak znaleźć tą uszczelkę która jest właśnie pod tym deklem? Jak jest jej nr katalogowy jesli któs wie to prosze o takie info. Jeszcze będe giagnozował miejsce wycieku ale na 99% to stamtąd.
Prognozuję że w takim tempie za ok 300km nie będe mial w ogole oleju, w weekend motonoce w augustowie!

[ Dodano: 2011-07-10, 20:08 ]
podlece do yamahy w Białym popytam o tą uszczelke... kapie mi cały czas, a jak odkręce to juz bankowo, ostatnio zrobiłem spokojnym tempem 50 km i nic, a wystarczyło 5-6 z mocniejszym odkręcaniem i zaczęło kapać na dobre i znowu pół miski mokre...

stan oleju jest idealnie pomiędzy kreskami w okienku. Nie za mało?

zrobione jakieś 2 tys od wymiany a olej czarny jak sadza...

MirekZG 

Rocznik: 2005
Wysłany: 2011-07-10, 22:13   

Podłącze się do pytania, u mnie jest bardzo podobnie, wyciek był na podłodze. Miał kilka cm, a jazda była bardzo ostra, natomiast po spokojnej jeździe ponad 120KM było raptem kilka kropelek. Wydaje mi się że wyciek jest z korka upustowego pod spodem, wydaje mi się że zahaczyłem o wjazd do garażu i coś się mogło poluzować. Podczas kiedy silnik nie pracuje nic nie cieknie, nawet kiedy włączyłem go w garażu nie było żadnego śladu.
Olej jest w 3/4 oczka i nie ubywa. Syna kolega ma DS 650 i mówił że u niego to norma, a wymienił wszystkie dolne uszczelki, po ostrej jeździe ma plamy w garażu.

witek1965 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wysłany: 2011-07-10, 22:33   

FhissT, tutaj http://www.cheapcyclepart.../5-yamaha/years znajdziesz części, uszczelki itd wraz z numerami katalogowymi.
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest

Odpowiedz do tematu