YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: krotom
2011-08-23, 22:29
Gdzie trzymacie swoją Gwiazdę?
Autor Wiadomość
bodi 

Model: RS1700
Rocznik: 2007
  Wysłany: 2011-04-20, 12:21   Gdzie trzymacie swoją Gwiazdę?

Witam,

pytanie mam jak w temacie. Wiem, że najlepszy jest garaż pod własnym domem, a najlepiej jak moto zmieści się razem z samochodem - wtedy nie ma konfliktów :-)

Ale jeśli mieszkacie w bloku... czy moto może stać stale na dworze (np. parking strzeżony), czy raczej nie jest to wskazane (ze względu na warunki atmosferyczne, złodziei)?
A jak z garażmi podziemnymi? Ogołocą go zaraz po wstawieniu, nawet jeśli nie ukradną??

Pytam, bo może będę wynajmował mieszkanie teraz we Wro, a zakup w trakcie i cechą najważniejszą mieszkania musiałaby być możliwość trzymania Gwiazdy gdzieś po bokiem ;)

Pozdrawiam
(PS. nie znalazłem lepszego działu, dlatego wrzucam tutaj)

dziekan_alzair 

Rocznik: 2004
Wysłany: 2011-04-20, 13:27   

Zima moto stoi w ogrzewanym pomieszczeniu na wykładzinie. Latem moja drag queen parkuje w garażyku obok pojazdów cztero kołowych :) trzymałem w garazu zimą pod pokrowcem ale pewnego dnia zajrzałem pod pokrowiec a tam normalnie woda wiec zrezygnowałem z tego rozweiązania...

Lubie kiedy się zieleni lobię jak się chopper mieni....

kostass 

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2009
Wysłany: 2011-04-20, 13:33   

Dziekan masz zły pokrowiec . Ja mam dwa jeden podgumowany i wodoszczelny i drugi lekki z przewiewnej tkaniny taki antykurzowy . Pod tym drugim nic sie nie zbiera .

darkside 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wysłany: 2011-04-20, 13:51   

Trzymanie motocykla na dłuższą mete pod chmurką w pokrowcu nie jest dobrym wyjściem ze względu na pare jaka się gromadzi co powoduje rdzawe naloty. Pokrowce przy armaturach sprawdzają sie tylko na zlotach co innego przy plastikach.

Morsy-Damian-klik

Grzegorz Anis 

Model: MS1300
Wysłany: 2011-04-20, 14:02   

A ja zanim wprowadzę Yadzkę na pierwsze piętro podaję teściowej dużą dawkę Persenu z amfą. Nawet się cieszy kiedy już widzi Draga w przedpokoju. Potem jakieś 40 min użerania się z sąsiadami, bo wjeżdżam na zdjętych wydechach (inaczej się nie mieści na zakrętach klatki schodowej) Następnie wizyta zaprzyjaźnionych panów policjantów po interwencji sąsiadów. I tak dochodzimy do przedpokoju. Miejsca w blokowych pokojach jest mało, więc jeszcze odurzona teściowa nie protestuję przed przeniesieniem na balkon. Pokój mam wolny. Teraz tylko ładny dywanik, choinka zapachowa, krata piwa i zimowe legowisko dla mojej Yadzi jest gotowe.
W dni świąteczne wprowadzam Yadzię do "dużego" pokoju, wieszamy flagę państwową i śpiewamy pieśni patryjotyczne na chwałę Yadzi w jej języku ojczystym
W wieczory wolne od domowych obowiązków, wszyscy pospołu domownicy (oprucz teściowej) z dziką rozkoszą czyszczą, pucują, głaszczą najdalsze zakamarki Yadziowego jestestwa. Czasami tak dla przypomnienia sąsiadom że żyjemy i mamy się dobrze, odpalamy motóra o godz 2 min 17 po telefonie znajomego z nad morza.
I tak do wiosny.

dziekan_alzair 

Wysłany: 2011-04-20, 14:09   

kostass, tu poprę darkside, niestety zbierała mi siepod pokrowcem para i też mam taki anty kurzowy przewiewny a raczej miałem bo się dziada pozbyłem

kostass 

Rocznik: 2009
Wysłany: 2011-04-20, 14:37   

Ja ze swoim nie mam problemu , moze dlatego ze trzymam moto w ciepłym i suchym garazu przez zime . Teraz przygotowuje na sezon garaz letni poniewaz wprowadzanie tyłem moto po dosc duzym spadku zaczeło mnie wkurzac. Druga sprawa to jak odpalam to domownicy na górze dostaja palpitacji serca .

Demolka 

Rocznik: 2003
Wysłany: 2011-04-20, 14:47   

Mój zawsze kiedy nie jeździ stoi w suchym nieogrzewanym garażu. Garaż mam o 2 minuty od domu.

komboj 

Wysłany: 2011-04-20, 15:42   

Kupiłem garaż specjalnie dla motocykla,tzn.najpierw garaż,a potem jak już wiedziałem,że motocykl będzie miał gdzie mieszkać-kupiłem motocykl.Inaczej nie miał bym sumienia :dumny: Puszka stoi pod blokiem już 3 miesiące nieruszana ;D (pies ją drapał :hahaha: ). [/list]

sq5naz 

Model: DS 650 Classic
Wysłany: 2011-04-20, 15:51   

Mój Drag parkuje w garażu podziemnym pod sąsiednim blokiem.
Stoi sobie w kącie pod pokrowcem Oxforda. Ten pokrowiec podpatrzyłem u poprzedniego właściciela - Aldka. :D

miodzik 

Rocznik: 2005
Wysłany: 2011-04-20, 15:59   

Grzegorz Anis napisał/a:
A ja zanim wprowadzę Yadzkę na pierwsze piętro podaję teściowej dużą dawkę Persenu z amfą. Nawet się cieszy kiedy już widzi Draga w przedpokoju. Potem jakieś 40 min użerania się z sąsiadami, bo wjeżdżam na zdjętych wydechach (inaczej się nie mieści na zakrętach klatki schodowej) Następnie wizyta zaprzyjaźnionych panów policjantów po interwencji sąsiadów. I tak dochodzimy do przedpokoju. Miejsca w blokowych pokojach jest mało, więc jeszcze odurzona teściowa nie protestuję przed przeniesieniem na balkon. Pokój mam wolny. Teraz tylko ładny dywanik, choinka zapachowa, krata piwa i zimowe legowisko dla mojej Yadzi jest gotowe.
W dni świąteczne wprowadzam Yadzię do "dużego" pokoju, wieszamy flagę państwową i śpiewamy pieśni patryjotyczne na chwałę Yadzi w jej języku ojczystym
W wieczory wolne od domowych obowiązków, wszyscy pospołu domownicy (oprucz teściowej) z dziką rozkoszą czyszczą, pucują, głaszczą najdalsze zakamarki Yadziowego jestestwa. Czasami tak dla przypomnienia sąsiadom że żyjemy i mamy się dobrze, odpalamy motóra o godz 2 min 17 po telefonie znajomego z nad morza.
I tak do wiosny.

:hahaha:

Mam pytanie, czy przed odpaleniem motóra dajecie babci amfe, czy też każecie się jej wynosić z domu i latacie rano z bombonierką?

Mój stoi w garażu.

Dawid Z. 

Wysłany: 2011-04-20, 21:00   

bodiniusz
http://shop.ebay.co.uk/?_...-All-Categories

Popatrz tutaj.

bodi 

Rocznik: 2007
Wysłany: 2011-04-20, 21:24   

I masz właśnie coś takiego: OXFORD DORMEX L/XL INDOOR/GARAGE MOTORBIKE DUST COVER ?

Nasedo 

Rocznik: 2000
Wysłany: 2011-04-20, 21:34   

Niestety musiałem trzymać w tym roku w nieogrzewanym garażu straszna lipa a jeszcze jak przyszły cieplejsze dni to taka wilgoć weszła, że po ścianach można było pływać, wiecej do takiej sytuacji nie dopuszczę

Ziółek 

Model: DS 125
Rocznik: 1997
Wysłany: 2011-04-20, 21:38   

Pokrowiec do garażu:
http://www.moto-akcesoria...-xl-xxl,p,39517
Mam i używam. Nic się nie zbiera pod nim. Ale jak pomieszczenie jest bardzo wilgotne to może warto dodać taki pochłaniacz wilgoci:
http://www.moto-akcesoria...ocyklowy,p,4945

darkside 

Wysłany: 2011-04-20, 23:13   

Dużo lepszym rozwiązaniem w garażu ( zakładam że dach sprawny ) jest klasyczny duży koc. Przepuszcza powietrze, chroni przed kurzem i stanowczo ogrzewa co trzeba ;)

A zbieraczem wilgoci za 1zl jest kilogram soli :D

Morsy-Damian-klik
Ostatnio zmieniony przez darkside 2011-04-20, 23:43, w całości zmieniany 1 raz  

mlody716 

Wysłany: 2011-08-21, 20:28   Przechowywanie drag stara

Panowie Dragstarzyści, mam pytanie, czy motocykl mozna przechowywac pod golym niebem, to znaczy ja wiem ze mozna, nobo wszystko mozna co nie mozna byle zwolna i ostrozna ale chodzi o to czy bedzie rdzewial czy nie, czy wystarczy go przykryc plandeka, czy wogole nie powinno sie trzymac motocykla na polu. Jakie macie Panowie zdanie o przechowywaniu drag stara pod golym niebem?? z gory dzienki za odp

tutaj jest blog o motocyklach wszelkiego rodzaju http://moto-jednoslady.blogspot.com/

.

Dawid Z. 

Wysłany: 2011-08-21, 20:37   

Jak chcesz mieć rdzę to śmiało trzymaj na podwórku. Nawet przykrycie ci nic nie da jak stoi pod chmurką.

dziekan_alzair 

Wysłany: 2011-08-21, 20:40   

ja kiedyś na zimę trzymałem pod pokrowcem niby w garażu ale dnia pewnego podniosłem pokrowiec a tam wszystko mokre od wilgoci i teraz po doprowadzeniu każdej śrubki nazad do błysku za pomocą dentystycznych filców szlifierskich (allegro 12 pln :) ) trzymam motor na zimę w ciepłym pomieszczeniu gdzie zrobiłem sobie mini warsztat - nie jest to miejsce czci nie mylić proszę....

Robrob 

Rocznik: 2013
Wysłany: 2011-08-21, 20:41   

Ja bym poszukał jakiegoś dach nad głowę dla DS, poprostu szkoda Yadzi.

XI zlot YDS w Łomży w dniach 2-4 maja 2014

Odpowiedz do tematu