Przesunięty przez: krotom 2011-08-23, 22:29 |
Gdzie trzymacie swoją Gwiazdę? |
Autor |
Wiadomość |
bodi

Model: RS1700
Rocznik: 2007
|
Wysłany: 2011-04-20, 12:21 Gdzie trzymacie swoją Gwiazdę?
|
|
|
Witam,
pytanie mam jak w temacie. Wiem, że najlepszy jest garaż pod własnym domem, a najlepiej jak moto zmieści się razem z samochodem - wtedy nie ma konfliktów :-)
Ale jeśli mieszkacie w bloku... czy moto może stać stale na dworze (np. parking strzeżony), czy raczej nie jest to wskazane (ze względu na warunki atmosferyczne, złodziei)?
A jak z garażmi podziemnymi? Ogołocą go zaraz po wstawieniu, nawet jeśli nie ukradną??
Pytam, bo może będę wynajmował mieszkanie teraz we Wro, a zakup w trakcie i cechą najważniejszą mieszkania musiałaby być możliwość trzymania Gwiazdy gdzieś po bokiem
Pozdrawiam
(PS. nie znalazłem lepszego działu, dlatego wrzucam tutaj) |
|
|
|
 |
dziekan_alzair

Rocznik: 2004
Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2010 Posty: 423 Skąd: GŁ FREE STAR P-ce
|
Wysłany: 2011-04-20, 13:27
|
|
|
Zima moto stoi w ogrzewanym pomieszczeniu na wykładzinie. Latem moja drag queen parkuje w garażyku obok pojazdów cztero kołowych trzymałem w garazu zimą pod pokrowcem ale pewnego dnia zajrzałem pod pokrowiec a tam normalnie woda wiec zrezygnowałem z tego rozweiązania... |
_________________ Bo życie jest po to by jeździć na moto....
Lubie kiedy się zieleni lobię jak się chopper mieni.... |
|
|
|
 |
kostass

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2009
|
Wysłany: 2011-04-20, 13:33
|
|
|
Dziekan masz zły pokrowiec . Ja mam dwa jeden podgumowany i wodoszczelny i drugi lekki z przewiewnej tkaniny taki antykurzowy . Pod tym drugim nic sie nie zbiera . |
_________________ Garfield i .... w oczekiwniu na nowego Ogryzka |
|
|
|
 |
darkside

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wiek: 49 Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 1717 Skąd: Gdańsk/Banino
|
Wysłany: 2011-04-20, 13:51
|
|
|
Trzymanie motocykla na dłuższą mete pod chmurką w pokrowcu nie jest dobrym wyjściem ze względu na pare jaka się gromadzi co powoduje rdzawe naloty. Pokrowce przy armaturach sprawdzają sie tylko na zlotach co innego przy plastikach. |
|
 |
Grzegorz Anis

Model: MS1300
|
Wysłany: 2011-04-20, 14:02
|
|
|
A ja zanim wprowadzę Yadzkę na pierwsze piętro podaję teściowej dużą dawkę Persenu z amfą. Nawet się cieszy kiedy już widzi Draga w przedpokoju. Potem jakieś 40 min użerania się z sąsiadami, bo wjeżdżam na zdjętych wydechach (inaczej się nie mieści na zakrętach klatki schodowej) Następnie wizyta zaprzyjaźnionych panów policjantów po interwencji sąsiadów. I tak dochodzimy do przedpokoju. Miejsca w blokowych pokojach jest mało, więc jeszcze odurzona teściowa nie protestuję przed przeniesieniem na balkon. Pokój mam wolny. Teraz tylko ładny dywanik, choinka zapachowa, krata piwa i zimowe legowisko dla mojej Yadzi jest gotowe.
W dni świąteczne wprowadzam Yadzię do "dużego" pokoju, wieszamy flagę państwową i śpiewamy pieśni patryjotyczne na chwałę Yadzi w jej języku ojczystym
W wieczory wolne od domowych obowiązków, wszyscy pospołu domownicy (oprucz teściowej) z dziką rozkoszą czyszczą, pucują, głaszczą najdalsze zakamarki Yadziowego jestestwa. Czasami tak dla przypomnienia sąsiadom że żyjemy i mamy się dobrze, odpalamy motóra o godz 2 min 17 po telefonie znajomego z nad morza.
I tak do wiosny. |
_________________ Organizator V meetingu "WILD EAST" Drag Star
 |
|
|
|
 |
dziekan_alzair

|
Wysłany: 2011-04-20, 14:09
|
|
|
kostass, tu poprę darkside, niestety zbierała mi siepod pokrowcem para i też mam taki anty kurzowy przewiewny a raczej miałem bo się dziada pozbyłem |
|
|
|
 |
kostass

Rocznik: 2009
|
Wysłany: 2011-04-20, 14:37
|
|
|
Ja ze swoim nie mam problemu , moze dlatego ze trzymam moto w ciepłym i suchym garazu przez zime . Teraz przygotowuje na sezon garaz letni poniewaz wprowadzanie tyłem moto po dosc duzym spadku zaczeło mnie wkurzac. Druga sprawa to jak odpalam to domownicy na górze dostaja palpitacji serca . |
_________________ Garfield i .... w oczekiwniu na nowego Ogryzka |
|
|
|
 |
Demolka

Rocznik: 2003
Wiek: 78 Dołączył: 05 Cze 2009 Posty: 3747 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2011-04-20, 14:47
|
|
|
Mój zawsze kiedy nie jeździ stoi w suchym nieogrzewanym garażu. Garaż mam o 2 minuty od domu. |
_________________ Wszyscy kiedyś przestaną pić,
ale tylko niektórym uda się to jeszcze za życia
 |
|
|
|
 |
komboj

Wiek: 47 Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 116 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
|
Wysłany: 2011-04-20, 15:42
|
|
|
Kupiłem garaż specjalnie dla motocykla,tzn.najpierw garaż,a potem jak już wiedziałem,że motocykl będzie miał gdzie mieszkać-kupiłem motocykl.Inaczej nie miał bym sumienia Puszka stoi pod blokiem już 3 miesiące nieruszana (pies ją drapał ). [/list] |
|
|
|
 |
sq5naz

Model: DS 650 Classic
|
Wysłany: 2011-04-20, 15:51
|
|
|
Mój Drag parkuje w garażu podziemnym pod sąsiednim blokiem.
Stoi sobie w kącie pod pokrowcem Oxforda. Ten pokrowiec podpatrzyłem u poprzedniego właściciela - Aldka. |
_________________ vaya con Dios...
 |
|
|
|
 |
miodzik

Rocznik: 2005
|
Wysłany: 2011-04-20, 15:59
|
|
|
Grzegorz Anis napisał/a: | A ja zanim wprowadzę Yadzkę na pierwsze piętro podaję teściowej dużą dawkę Persenu z amfą. Nawet się cieszy kiedy już widzi Draga w przedpokoju. Potem jakieś 40 min użerania się z sąsiadami, bo wjeżdżam na zdjętych wydechach (inaczej się nie mieści na zakrętach klatki schodowej) Następnie wizyta zaprzyjaźnionych panów policjantów po interwencji sąsiadów. I tak dochodzimy do przedpokoju. Miejsca w blokowych pokojach jest mało, więc jeszcze odurzona teściowa nie protestuję przed przeniesieniem na balkon. Pokój mam wolny. Teraz tylko ładny dywanik, choinka zapachowa, krata piwa i zimowe legowisko dla mojej Yadzi jest gotowe.
W dni świąteczne wprowadzam Yadzię do "dużego" pokoju, wieszamy flagę państwową i śpiewamy pieśni patryjotyczne na chwałę Yadzi w jej języku ojczystym
W wieczory wolne od domowych obowiązków, wszyscy pospołu domownicy (oprucz teściowej) z dziką rozkoszą czyszczą, pucują, głaszczą najdalsze zakamarki Yadziowego jestestwa. Czasami tak dla przypomnienia sąsiadom że żyjemy i mamy się dobrze, odpalamy motóra o godz 2 min 17 po telefonie znajomego z nad morza.
I tak do wiosny. |
Mam pytanie, czy przed odpaleniem motóra dajecie babci amfe, czy też każecie się jej wynosić z domu i latacie rano z bombonierką?
Mój stoi w garażu. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Ulica to nie tor.
 |
|
|
|
 |
Dawid Z.

Wiek: 45 Dołączył: 04 Gru 2008 Posty: 1772 Skąd: Przemyśl,Anglia.
|
|
|
|
 |
bodi

Rocznik: 2007
|
|
|
|
 |
Nasedo

Rocznik: 2000
|
|
|
|
 |
Ziółek

Model: DS 125
Rocznik: 1997
|
|
|
|
 |
darkside

Wiek: 49 Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 1717 Skąd: Gdańsk/Banino
|
Wysłany: 2011-04-20, 23:13
|
|
|
Dużo lepszym rozwiązaniem w garażu ( zakładam że dach sprawny ) jest klasyczny duży koc. Przepuszcza powietrze, chroni przed kurzem i stanowczo ogrzewa co trzeba
A zbieraczem wilgoci za 1zl jest kilogram soli |
Ostatnio zmieniony przez darkside 2011-04-20, 23:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mlody716

|
Wysłany: 2011-08-21, 20:28 Przechowywanie drag stara
|
|
|
Panowie Dragstarzyści, mam pytanie, czy motocykl mozna przechowywac pod golym niebem, to znaczy ja wiem ze mozna, nobo wszystko mozna co nie mozna byle zwolna i ostrozna ale chodzi o to czy bedzie rdzewial czy nie, czy wystarczy go przykryc plandeka, czy wogole nie powinno sie trzymac motocykla na polu. Jakie macie Panowie zdanie o przechowywaniu drag stara pod golym niebem?? z gory dzienki za odp |
_________________ .
tutaj jest blog o motocyklach wszelkiego rodzaju http://moto-jednoslady.blogspot.com/
. |
|
|
|
 |
Dawid Z.

Wiek: 45 Dołączył: 04 Gru 2008 Posty: 1772 Skąd: Przemyśl,Anglia.
|
Wysłany: 2011-08-21, 20:37
|
|
|
Jak chcesz mieć rdzę to śmiało trzymaj na podwórku. Nawet przykrycie ci nic nie da jak stoi pod chmurką. |
_________________ Dawid Z. |
|
|
|
 |
dziekan_alzair

|
Wysłany: 2011-08-21, 20:40
|
|
|
ja kiedyś na zimę trzymałem pod pokrowcem niby w garażu ale dnia pewnego podniosłem pokrowiec a tam wszystko mokre od wilgoci i teraz po doprowadzeniu każdej śrubki nazad do błysku za pomocą dentystycznych filców szlifierskich (allegro 12 pln ) trzymam motor na zimę w ciepłym pomieszczeniu gdzie zrobiłem sobie mini warsztat - nie jest to miejsce czci nie mylić proszę.... |
|
|
|
 |
Robrob

Rocznik: 2013
|
Wysłany: 2011-08-21, 20:41
|
|