|
DS 1100 dziwne zachowanie przy przyspieszaniu |
Autor |
Wiadomość |
nafciarz

Model: DS 1100 Custom
Rocznik: 2004
|
Wysłany: 2015-08-25, 08:43 DS 1100 dziwne zachowanie przy przyspieszaniu
|
|
|
Cześć wszystkim.
Mam problem z moim DS 1100. Kilka dni temu podczas wyprzedzania przekręciłem mocniej gaz i od tej chwili zaczęły się problemy . Moto przy delikatnym płynnym przyspieszaniu działa prawidłowo jednakże wystarczy manetkę przekręcić mocniej i dławi się jakby brakowało mu paliwa i wali w tłumiki. Oczywiście nie jest to zjawisko występujące regularnie. Niekiedy jak przyspiesza prawidłow to przy prędkości 90-100 km/h mam odczucie jakby brakowało mu 'siły' Wczoraj podjechałem do mechesa by sprawdził po swojemu i... wszystko było prawidłowo. Gaźniki wyczyszczone, wyregulowane, zawory też regulowane zarówno przed samym zdarzeniem jak i po, świece ok. Z czym próbować dalej? Dodam, że na luzie moto wkręca sięna obroty prawidłowo jedynie przy zwalnianiu z wysokich jest strzał w tłumik. Przed tym 'wyprzedzaniem' ani razu taki problem się nie pojawił. Nawet jak się gaźniki rozregulowały to walił tylko w wydech ale przyspieszenie było prawidłowe. Podpowiedzcie co z tym zrobić. |
_________________ ... za mną tylko kurz ... |
|
|
|
 |
kapat

Model: SYMPATYK
Wiek: 47 Dołączył: 17 Sie 2012 Posty: 796 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 2015-08-25, 09:55
|
|
|
Jestem na podobnym etapie i moto stoi w warsztacie. Objawy podobne bez strzałów w tłumik. Sprawdź przekaźnik pompy paliwowej. Może coś pada. Nie dam Ci więcej wskazówek bo nie mam DSa poza tym sam jeszcze nie mam sprawnego moto jak się coś rozwiaze to dam znać. |
_________________ To mój motocykl. Jest takich wiele, ale ten jest mój. Mój motocykl to mój najlepszy przyjaciel. Jest moim życiem. Muszę nad nim panować tak, jak panuję nad moim życiem. Beze mnie mój motocykl jest niczym. Ale i ja bez motocykla jestem niczym. |
|
|
|
 |
nafciarz

Model: DS 1100 Custom
Rocznik: 2004
|
Wysłany: 2015-08-27, 08:40
|
|
|
Wczoraj ponownie wybrałem się na przejażdżkę (na zlecenie mechanika by poobserwować) i jest to tak: po odpaleniu motocykla zimnego na jałowym jest ok. Po ruszeniu przez ok 2 km szarpie i się dławi później problem zanika. Jednakże nie jest to kwestia rozgrzania silnika. Po wyłaczeniu i kilkuminutowym przestoju (3-4 minuty) szarpanie ponownie pojawia się i po 2-3 km przejechanych ustępuję. Przekaźnik pompy sprawdzony. |
_________________ ... za mną tylko kurz ... |
|
|
|
 |
toni175

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2003
Wiek: 42 Dołączył: 01 Cze 2011 Posty: 33 Skąd: starachowice
|
Wysłany: 2015-08-27, 10:23
|
|
|
Nie znam gaźników Draga i niewiem czy we wszystkich były elektrozaworki pod dyszami - - w bulldogach miałem do czynienia właśnie z takimi objawami i pomagało czyszczenie albo usuniecie elektrozaworów. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|