YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Błotnik bobber do 650 oraz klika słów o siedzeniu.
Autor Wiadomość
mozek 

Rocznik: 1997
Wysłany: 2012-04-11, 22:20   Błotnik bobber do 650 oraz klika słów o siedzeniu.

Witajcie!
Czy ktoś z Was miał styczność z budową bobberowego błotnika to 650 w takim stylu:
http://bluecollarbobbers....bikes&Itemid=36
Wszystko chcę zbudować sam, zrobiłem już siedzenie i mocowanie siedzenia. Chciałbym usłyszeć od Was klika porad gdzie i od czego mogę kupić błotnik, który najlepiej by się do tego nadawał i był w przystępnej cenie. Może ktoś z Was ma do sprzedania bezużyteczny już błotnik do 650? Jeśli ktoś już przez to przechodził to proszę o pomoc. Btw. siedzenie solo zrobiłem od zera zaczynając od wycięcia blachy w odpowiednim kształcie. Tutaj klika fotek co mi wyszło, mam nadzieję że to nie zaciemni tematu posta:

F.I.P. Berek 

Model: DS 650 Custom
Rocznik: 2001
Wysłany: 2012-04-11, 22:51   

No proszę, jak się ma dwie ręce to coś można zrobić samemu.
Sto lat temu kupowało się przedni błotnik do ciągnika i miało się szeroki błotnik do choppera - ( mój pierwszy Junak - Black Horse - patrz w Ze starych albumów , ostatnia str.) . Ostatnio zamawialem wersję z rantem ze Szwecji ( bikeline.se ) ale to już parę zł więcej... Oryginał z customa gdzieś mi zalega w piwnicy , ale to pewnie masz - kształt też nie do końca taki... Sebastian robi z laminatu błotniki (sebamotors) - może coś mieć w klimatach o jakich myślisz.

[ Dodano: 2012-04-11, 22:59 ]
sebamotors.bartek@wp.pl - spróbuj tam, miałem też telefon,ale cholera nie mogę znalezć.

mozek 

Wysłany: 2012-04-11, 23:12   

Dzięki za info. Jeśli chodzi o ten błotnik od ciągnika przedni to już ktoś mi ten pomysł podrzucił, podjechałem do sklepu z takimi częściami i przymierzyłem błotnik od C 330 :) - na szerokość super ale niestety za duży promień no i na całej długości ma taki garb na samym środku. Oryginalny błotnik oczywiście mam ale nie chcę go dotykać nawet. Generalnie cała ta przeróbka to ma być taka, żeby nie było żadnej, nawet minimalnej ingerencji w części oryginalne, której nie da się odwrócić. Może być tylko odkręcenie części oryginalnej i na jej miejsce wkręcenie czegoś innego. Zadałem sobie duży trud żeby wszystkie części były oryginalne i zostawiam sobie możliwość powrotu to stanu wyjściowego. Zarzuć proszę linka do galerii o której piszesz :)

F.I.P. Berek 

Wysłany: 2012-04-11, 23:25   

Galerii? Tu na DS Forum w Hyde Parku . Bez garbu były od radzieckich traktorów. Żeby było śmieszniej ten zamawiany w Szwecji to właśnie z garbem,he,he... Ale to prawda: od ciągnika promień nieco za duży żeby błotnik zawiesić tuż nad oponą. Jakbyś chciał ciąć customowy od DS to za tydzień jestem w Polandzie...

mozek 

Wysłany: 2012-04-13, 22:37   

Znalazłem te foty, dobrze zrobiłeś ten błotnik, całość super pasuje. Co proponujesz z błotnikiem od customa? Chełm to kawał drogi z Krakowa i pewnie sobie odpuścimy :D . Jak będę miał czas to coś pokombinuję z tym błotnikiem radzieckim, może uda się go jakoś jeszcze nadgiąć.

gshort 

Model: RS1700
Rocznik: 2005
Wysłany: 2012-04-14, 07:40   

mozek, zobacz na forum Suzuki Savage tam co drugi to bobber.

F.I.P. Berek 

Wysłany: 2012-04-14, 08:46   

Mozek
nie uda się nagiąć, nawet nie trać czasu na myślenie o tym. Skontaktuj się najpierw z gościem do którego namiar Ci podawałem - może coś ma - to byłoby najprostsze i najtańsze chyba. Nie wiem ile chcesz wydać - może w grę jednak wchodzi zakup ( np. w Zodiacu) aftermarketowego błotnika. A jak ma być przede wszystkim niedrogo, to sam zrób z żywicy.

mozek 

Wysłany: 2012-04-16, 22:44   

Nawet gdybym przeciął wzdłuż grzbietu kątówką, podgiął i potem zespawał?

Odpowiedz do tematu