YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Bemol
2012-03-11, 22:38
Gdzie kupić lagi, brak na allegro
Autor Wiadomość
Gdobyl 

Rocznik: 2007
Wysłany: 2012-03-09, 12:29   Gdzie kupić lagi, brak na allegro

Witam, co prawda nie mam Drag Stara ale też gwiazdkę tzn Road Stara 1600 i mam pytanie związane z lagami. Zauważyłem bardzo niewielkie pęknięcie lagi tzn coś długości 2 mm i cienkie jak włos. Po pobujaniu motocykla zaczyna tam się sączyć olej z teleskopu, poleci kropla lub dwie. Mam pytanie - czy warto spawać tigem takie pęknięcie czy lepiej wymienić lagę. Nie mogę nigdzie znaleźć sklepu internetowego który ma takie lagi, na alledrogo też nic. Znalazłem gościa na otomoto który ma lagi ze swojego motocykla po wypadku i sprzedaje częsci ale za lagę porysowaną i ze skrzywioną rurą teleskopu chce 500 zł - chyba trochę przesadził.Ma ktoś namiary gdzie kupić. Jeżeli już powiedzmy pospawam to jaką farbą najlepiej pomalować a ile nie będzie można spolerować. Mój motocykl to dokładnie Yamaha Road Star 1600 1999rok. Proszę o pomoc, szukałem forum Road Stara ale znalazłem tylko jakieś nieaktywne, do którego nie można się nawet zarejestrować. Pozdrawiam wszystkich sympatyków dwóch kółek no i oczywiście gwiazdki.

Kolego, bardzo nam miło ale muszę Cię poprosić o wypełnienie 1pkt regulaminu, później temat otworzę. Bemol http://yamaha-dragstar.pl/viewtopic.php?t=9
Ostatnio zmieniony przez Bemol 2012-03-09, 15:26, w całości zmieniany 1 raz  

PSZEMAS 

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2018
Wysłany: 2012-03-09, 12:40   

co prawda już zakończona ale zadzwoń lub napisz do sprzedającego - widać, że ich nie sptrzedał
http://www.allegromat.pl/aukcja100665

No i kultura podpowiada, że należałoby się przywitać w dziale o sobie
--> Yamaha FZ6-N
--> Yamaha Tracer 900
--> :nie_wiem:
Ostatnio zmieniony przez Bemol 2012-03-09, 15:24, w całości zmieniany 2 razy  

witek1965 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wysłany: 2012-03-09, 13:11   

Gdobyl napisał/a:
Znalazłem gościa na otomoto który ma lagi ze swojego motocykla po wypadku i sprzedaje częsci ale za lagę porysowaną i ze skrzywioną rurą teleskopu chce 500 zł - chyba trochę przesadził.

Obawiam się, że nie przesadził. Tobie potrzebna jest sama goleń, która sobie po prostu wypolerujesz i polakierujesz. Twoj rura teleskopowa jest wszak dobra. Sam rursa teleskopowa to wydatek rzędu 350 zł.

PSZEMAS, Podałeś link do rury teleskopowej właśnie, a nie goleni, a to goleń koledze Gdobyl, pękła.
Spawanie również ma sens, jeżeli zrobi to dobry fachowiec. Wypolerujesz spaw, chociaż się nie powinno spawów szlifować) , wypolerujesz lagę i polakierujesz i możesz jeździć i czekać na okazję kupna drugiej. Aczkolwiek aluminium spawa się bardzo niewdzięcznie.
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest

PSZEMAS 

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2018
Wysłany: 2012-03-09, 14:32   

witek1965, zgadza się, ale pomyślałem że tekst na dole opisu aukcji "Posiadam w sprzedaży także inne części motocyklowe" może rozwiąże problem. Może mają coś takiego co Gdobyl, szuka, skoro posiadają także lagi. Trzeba tylko zadzwonić i pogadać.
--> Yamaha FZ6-N
--> Yamaha Tracer 900
--> :nie_wiem:

Odpowiedz do tematu