| 

|  |  

| KIERUNKOWSKAZY ZWARIOWAŁY |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | pandzioch2003   

Rocznik: 2002

| 

|  Wysłany: 2010-02-04, 10:39 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja mam takie pytanka. ktore moze pomoga znalezc przyczyne: 
 1.gdzie sie podlaczyles do kierunkow - najlatwiej jest sie podlaczyc do kostki od tylnych kierunkow przy akumulatorze pod fotelem kierowcy
 2.czy odciecie zaplonu podlaczyles przez przekaznik czy prosto z akumulatora - czasami zdarza sie, ze alarm nie jest przystosowany do motocykli tylko skuterow, gdzie mamy mniejszy pobór pradu - mniejszy amperaz. Przy motocyklach trzeba uzyc tego kabl jako sterowania do dodatkowego przekaznika do odciecie zaplonu.
 3.czy po odlaczeniu alarmu kierunki dzialaja normalnie?
 4. kostki od przednich kierunkow sa w przedniej lampie - jesli masz dwowloknowe zarowki w przednich kierunkach, to mozesz otrzozyc lampe, i podlaczyc sobie dwa kable i bedziesz mial USAowskie pomaranczowe pozycje przednie

A tak wogole to czy odlaczeniu calego alarmu wszystko dziala czy nadal wywala bezpiecznik?

Jak tylko bede mogl to bede pomagal - kilka alarmow w xvs i nie tylko juz zalozylem:)
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | misiekmc12   

Rocznik: 1998

| 

|  Wysłany: 2010-02-09, 15:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Po rozebraniu wszystkich migaczy. odłączeniu kabli, usterka została wykryta. kable od przednich migaczy są prowadzone w uchwytach Lightbarów.
 Jeden z kabli na długości 15 cm miał przeciętą izolacje . jakim cudem działało do tej pory - nie wiem.
 Ogólnie wszystkie kable z migaczy były w opłakanym stanie , więc zostały wymienione.

Więc usterka nie miała nic wspólnego z alarmem., chodziarz wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazywały.

najważniejsze że usterka została usunięta.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach