|
Kontrolka oleju |
Autor |
Wiadomość |
remol71

Model: DS 650 Custom
Rocznik: 1999
Wiek: 54 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 1883 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-01-04, 12:08
|
|
|
Nie mogę. Oczy bolą |
_________________ Suzuki V-Strom 1050 XT |
|
|
|
 |
Anula

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2006
|
Wysłany: 2016-01-04, 12:40
|
|
|
Yogi napisał/a: | poludek ,wiem mam dysgrafje |
poldek, (...) dysgrafię
każdym
Yogi napisał/a: | podłorzony |
podłożony
Yogi, notorycznie łamiesz pkt.7 regulaminu Forum, proszę włącz sobie słownik, aby Ci sprawdzał
błędy. |
_________________ SUZUKI VL 800
"Boże, strzeż mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam" Armand Jean Richelieu.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" Albert Einstein.
"Nie przestajemy się bawić, bo się starzejemy. Starzejemy się, bo przestajemy się bawić" George Bernard Shaw. |
|
|
|
 |
Yogi

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
|
Wysłany: 2016-01-04, 14:08
|
|
|
uruchomiłem dziś silnik wyjołem klocek ,postawiłem na bocznej stopce i po chwili kontrolka sie zaświeciła,dalej nie rozumiem ,dlaczego nie świeciła się po zlaniu oleju?wemar,ma troche racji z tym filtrem,silnik produkuje trochę sadzy i mikroskopijne elemety będące efektem tarcia,chyba ,że silnik jest na dotarciu.fajnie to było widać w maluchu na filtrze odśrodkowym,mam terz junaka i tam jest tylko siatka,więc osady zbierają się tam po zakamarkach bloku silnika.
[ Dodano: 2016-01-05, 21:20 ]
kolega dziś uruchomił, silnik zrobił tak jak ja i po około minucie też mu się zapaliła,mimo wszystko to dziwne .a poza tematem skończyłem właśnie mały remoncik swojego junaczka, nie mogę doczekać się aż temperatura podskoczy o kilka stopni .Anula popraw błędy
pkt.7 regulaminu //Anula. |
_________________ Yogi
 |
Ostatnio zmieniony przez Anula 2016-01-06, 13:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
witek1965

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
|
Wysłany: 2016-11-29, 20:09
|
|
|
przy wymianie oleju sprawdziłem kiedy zapala się kontrolka stanu oleju.
Otóż zapala się i zaraz gaśnie po przekręceniu kluczyka. Następnie zapala się po ok. 35 sekundach i już się świeci na stałe. Po wlaniu oleju na pełny stan, kontrolka gaśnie i nie zapala się wcale. Wlałem pełny stan oleju, tzn. do górnej kreski na oczku kontrolnym przy motocyklu ustawionym w pozycji pionowej na podnośniku. Po uruchomieniu silnika, po kilkudziesięciu sekundach zgasiłem i odczekałem aż olej całkowicie spłynie i dolałem to co pożarł filtr |
_________________ Motul 5100 4T 15W50, NGK BPR7EIX
Moje moto
XVS 650 - był
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|