YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
urwana śruba na wale wychodzącym ze skrzyni XVS 1100
Autor Wiadomość
witek1965 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wysłany: 2014-09-18, 13:33   

Cytat:
Kurcze, ten do tej pory się sprawdzał.
a co robił ? wymieniał oleje i filtry ? smarował linki ? bo nie bardzo rozumiem czego się bać. Czy ryzykujesz ? niczym, kompletnie niczym. Drugi silnik to ostateczność, nowy wałek również. Podzielam zdanie przedmówców -zmień mechanika
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest

Zygi 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2005
Wysłany: 2014-09-20, 00:49   

Napisałem na lokalnym forum jaki mam problem i też nikt nie chce się podjąć wiercenia :(

karbid 

Rocznik: 2001
Wysłany: 2015-02-18, 18:39   

No cóż żadne siły te zwykłe i nawet te nadprzyrodzone nie potrafiły postawić jednoznacznej diagnozy w tym temacie w związku z tym "gwiazdeczka" trafiła dziś do specjalisty od chorób wewnętrznych motocyklowych. Zgromadziłem z wielkim trudem niezbędne środki w postaci PLN, ponadto dzięki informacjom od najwspanialszych przyjaciół z forum kupiłem zestaw uszczelek do XVS 1100 za 10% kwoty którą wołali w serwisie. Teraz czekam na "rozpoznanie choroby" i działam dalej. Sezon już coraz bliżej to i nie ma się nad czym zastanawiać. Jak będę wiedział coś więcej w temacie to zaraz dam znać i opiszę dla potomnych

danek25 

Model: DS 1100 Custom
Rocznik: 2006
Wysłany: 2015-09-27, 22:28   

Panowie pytanie do tych co naprawiali felerny wałek metodą rozwiercenia (amerykanów). Też tak to zrobiłem w swojej maszynie rozwiercając na szpilkę dziesiątkę utwardzoną z gwintem 1,25. Zrobiłem na tym jakieś 2 tysie km i wszystko jest ok, tylko jedno mi nie daje spokoju. Jak dobrze pamiętam po skręceniu wałka z krzyżakiem, wydaje mi się, że luz wzdłużny ( przód-tył) nie występował całkowicie. W sobotę zdjąłem osłonę i profilaktycznie skontrolowałem stan wałka i luzu i odziwo pojawił mi się luz wzdłużny wałka jakiś milimetr wałek daje się suwać przód-tył. Czy ten luz powinien być na łożysku, bo wałek jest nakrętką wraz z krzyżakiem dociskany do łożyska, czy poprostu luz miałem tylko mi się coś przyśniło, że tuż po naprawie było na sztywno??? Czy mógłby ktoś sprawdzić czy w oryginale luz też występuje czy nie da sie wogóle wałka poruszyć wzdłużnie. Szpilka jest na swoim miejscu nakrętka dociśnięta a luz wałka jest jak już pisałem. Poza tym przekłądnia nie wydaje dziwnych odgłosów i wszytsko wydaje się być ok.

Odpowiedz do tematu