YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik do xvs 125cc dragstar
Autor Wiadomość
ewander1969 

Model: DS 125
Rocznik: 2000
Wysłany: 2014-02-11, 10:59   Silnik do xvs 125cc dragstar

Witam
Dawno nie zaglądałem na stronkę,nawał pracy i problemy z motorem.Jak w temacie poszukuję silnika do kupienia używanego oczywiście ale sprawnego. Silnik jest do yamahy xvs 125 cc Dragstar rocznik 2000(oczywiście może być inny rok produkcji jeśli będzie pasował)Obszukałem masę stronek w internecie i nic.Mechanik u którego stoi motor powiedział mi ze najlepszym wyjściem jest wymiana silnika chociaż nie bardzo mu dowierzam.Nie wiem co robić ,szukać silnika czy może próbować naprawić. Z wstępnych oględzin mechanik stwierdził,że w oleju po spuszczeniu jest benzyna-co oaznacza uszczelka trafiona,następnie poodkręcał osłony itd. ,części mają luzy. W jednym z cylindrów nie ma smarowania. Stwierdził że najlepszym wyjściem jest wymiana silnika-szukam od grudnia jak mi tylko czas pozwala,ale niestety bez wyników.Może ktoś wie gdzie znaleźć taki silnik.
Pozrawiam wszystkich.

remol71 

Model: DS 650 Custom
Rocznik: 1999
Wysłany: 2014-02-11, 11:04   

Na początek zmień majstra. To może się okazać najtańszym, a skutecznym sposobem naprawy.

HELLOWEEN 

Model: SYMPATYK
Wysłany: 2014-02-11, 11:21   

Skąd pewność,że jeżeli znajdziesz używkę to wszystko będzie ok? A jak położy Ci się na początku sezonu? Jeżeli już,to zrób kapitalkę silnika. Wtedy masz 100% pewności na czym jeździsz i silnik posłuży Ci przez długie sezony. Najpierw jednak zasięgnąłbym opinii paru fachowców. Diagnozy mogą być różne w innych warsztatach. Być może to o czym pisał remol71 pomoże najlepiej?

Oprócz marzeń warto też mieć wódkę i fajki...

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham się napić...

Odpowiedz do tematu