|
Silnik do xvs 125cc dragstar |
Autor |
Wiadomość |
ewander1969

Model: DS 125
Rocznik: 2000
|
Wysłany: 2014-02-11, 10:59 Silnik do xvs 125cc dragstar
|
|
|
Witam
Dawno nie zaglądałem na stronkę,nawał pracy i problemy z motorem.Jak w temacie poszukuję silnika do kupienia używanego oczywiście ale sprawnego. Silnik jest do yamahy xvs 125 cc Dragstar rocznik 2000(oczywiście może być inny rok produkcji jeśli będzie pasował)Obszukałem masę stronek w internecie i nic.Mechanik u którego stoi motor powiedział mi ze najlepszym wyjściem jest wymiana silnika chociaż nie bardzo mu dowierzam.Nie wiem co robić ,szukać silnika czy może próbować naprawić. Z wstępnych oględzin mechanik stwierdził,że w oleju po spuszczeniu jest benzyna-co oaznacza uszczelka trafiona,następnie poodkręcał osłony itd. ,części mają luzy. W jednym z cylindrów nie ma smarowania. Stwierdził że najlepszym wyjściem jest wymiana silnika-szukam od grudnia jak mi tylko czas pozwala,ale niestety bez wyników.Może ktoś wie gdzie znaleźć taki silnik.
Pozrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
remol71

Model: DS 650 Custom
Rocznik: 1999
Wiek: 54 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 1883 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-02-11, 11:04
|
|
|
Na początek zmień majstra. To może się okazać najtańszym, a skutecznym sposobem naprawy. |
_________________ Suzuki V-Strom 1050 XT |
|
|
|
 |
HELLOWEEN

Model: SYMPATYK
|
Wysłany: 2014-02-11, 11:21
|
|
|
Skąd pewność,że jeżeli znajdziesz używkę to wszystko będzie ok? A jak położy Ci się na początku sezonu? Jeżeli już,to zrób kapitalkę silnika. Wtedy masz 100% pewności na czym jeździsz i silnik posłuży Ci przez długie sezony. Najpierw jednak zasięgnąłbym opinii paru fachowców. Diagnozy mogą być różne w innych warsztatach. Być może to o czym pisał remol71 pomoże najlepiej? |
_________________ Bądź zawsze sobą! Pojebanych też lubią...
Oprócz marzeń warto też mieć wódkę i fajki...
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham się napić...
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|