YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyświetlacz biegów
Autor Wiadomość
OldDiver 

Model: DS 650 Classic
Rocznik: 2006
Wysłany: 2013-06-10, 12:53   

Ruffi, To znaczy że masz dodatkowo zamontowany/zinstalowany obrotomierz ? Czy aby te dwa urzadzenia (ich elektroniki) nie kolidują ze sobą ? Spróbuj (jesli sie da) odłaczyc obrotomierz.

Deflektor kolanowy w ... łykend - https://drive.google.com/file/d/1CL7D6yzf_UhicpEcAaxSxHq3a_MCmMeG/view?usp=sharing

Kupię trajkę !

Ruffi 

Model: XV1900 Raider
Rocznik: 2010
Wysłany: 2013-06-10, 19:32   

Tak obrotomierz jest zainstalowany nie próbowałem go odłączać. Widocznie urządzonka ze sobą kolidują zastanawia mnie tylko to dlaczego urządzenie nie reaguje na sygnał z czujnika biegu neutralnego. No nic będę się zastanawiał w wolnym czasie.

[ Dodano: 2013-06-11, 21:37 ]
Dzisiaj sprawdziłem urządzenie poza motorkiem i wszystko działa jak należy. Również układ się zeruje czego nie uzyskałem na moto po włączeniu biegu neutralnego. No cóż podłącze się jeszcze raz tylko, że tym razem kabel biały podłącze bezpośrednio za czujnikiem biegu neutralnego, natomiast zasilanie dam z lampy. Zobaczymy teraz tylko wolny czas zimny browiec i zabawa z niuńką :) Jak mi się uda coś zrobić to dam znać.

[ Dodano: 2013-06-24, 22:40 ]
Koledzy wiec układ za 95 zl nie funkconuje jak powinien na motorku. Wobec czego zakupilem układ firmy HEALTECH ELECTRONICS - GIPRO . Tamten pójdzie do HONDY. No i co mogę powiedzieć układ prosty i przyjemny w montażu już siedzi na moto. Elementem który musiałem dorobić była blacha na której mocuje się sensor. Element ten zbiera info o prędkości kątowej tarczy (motocykl w ruchu lub stoi). Układ funkcjonuje poprawnie jeśli chodzi o pierwsze uruchomienie (według instrukcji montażu) teraz czeka mnie zaprogramowanie komputerka które muszę wykonać podczas jazdy. Czyli w zależności od prędkości kątowej tarczy i obrotów komputerek będzie wiedział na jakim biegu śmigam. W niedługim czasie zapodam foty żebyście zobaczyli jak to wygląda na moto. [/center]

[ Dodano: 2013-07-03, 20:19 ]
Dzisiaj udało mi się przejechać maszynka i zaprogramować urządzenie. Urządzenie wskazuje na jakim biegu jadę i jest w fazie testowania. Poniżej zdjęcie jak to wygląda na maszynie wraz z blachą którą dorabiałem pod sensor.

Pzdr

OldDiver 

Model: DS 650 Classic
Rocznik: 2006
Wysłany: 2013-08-08, 08:18   

Ruffi napisał/a:
Czyli w zależności od prędkości kątowej tarczy i obrotów

Czy moto musi być wyposażone w obrotomierz ?

(zdjęcie się nie wyświetla)

oczywiście, że nie, tylko po co pytanie o to w temacie o wyświetlaczu biegów, skoro jest temat o obrotomierzu ? :nie_wiem: witek

Deflektor kolanowy w ... łykend - https://drive.google.com/file/d/1CL7D6yzf_UhicpEcAaxSxHq3a_MCmMeG/view?usp=sharing

Kupię trajkę !
Ostatnio zmieniony przez witek1965 2013-08-08, 13:31, w całości zmieniany 1 raz  

Ruffi 

Model: XV1900 Raider
Rocznik: 2010
Wysłany: 2013-08-26, 21:50   

Tak jak napisał kolega moto nie musi być wyposażone w obrotomierz. Obrotek zainstalowałem dodatkowo :) . Ogólnie mogę powiedzieć, że urządzenie działa poprawnie czasami odczyta blednie informacje o biegu ale jest to sporadyczne i występuje rzadko.

Maniu_85 

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2005
Wysłany: 2013-08-30, 13:54   

Ja juz od tamtego sezonu śmigam na tym GIPRO i chyba nic lepszego od niego nie wymyślili a pomyłka raz kiedys może sie pojawić np jak jade bardzo wolno za wolno na 2biegu i dopiero gdy dodam troszke gazu wskakuje 2.

Odpowiedz do tematu