YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dotyczy silnika MAGNA VF750 (1982)
Autor Wiadomość
Ruffi 

Model: XV1900 Raider
Rocznik: 2010
Wysłany: 2013-06-02, 22:32   Dotyczy silnika MAGNA VF750 (1982)

Panowie posiadam drugi motocykl HONDA MAGNA VF750, postanowiłem was zapytać może ktoś z was się orientuje. Mianowice chodzi o umieszczenie tzw. broku to jest zaślepki układu chłodzenia w bloku silnika. Czy ten element jest umieszczony na gorze bloku silnika (strzałki na zdjęciu). Płyn chłodniczy zaczął mi się wydostawać w tej okolicy dlatego tez myślę, że jest to brok w silniku który ze starości zaczyna przepuszczać. Jednak zanim wezmę się za wymianę chciałem się upewnić. Jeśli administrator uzna, że pytanie nie jest w temacie forum PROSZĘ TEMAT USUNĄĆ!!

johnypl 

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2007
Wysłany: 2013-06-02, 23:04   

Ruffi, foto zrobiłeś pod takim kontem, że nie za bardzo widać, ale wygląda że tak, to są te zaślepki. Zmierz średnicę otworów i do najbliższej szlifierni silników, tam kupisz takie zaślepki nowe za parę zł.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths

Ruffi 

Model: XV1900 Raider
Rocznik: 2010
Wysłany: 2013-06-03, 09:26   

Dzięki za info (zdjęcie zaczerpnięte z netu). Wydłubałem ten element i się potwierdza jest to brok w silniku. Musze teraz rozpocząć poszukiwania tego elementu.

[ Dodano: 2013-06-03, 21:52 ]
Zaślepki zamówione średnica 32mmx7mm koszt 3zl za szt w serwisie zaśpiewali coś około 42zl/szt. Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info

Odpowiedz do tematu