YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wałęsa miał wypadek motocyklowy
Autor Wiadomość
witek1965 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wysłany: 2012-03-15, 21:27   

Pirania_LM, a ty na podstawie tego samego "materiału dowodowego" wysnuwasz
Pirania_LM napisał/a:
Jednak....jeśli kierowca podjął manewr, to w jego ocenie musiał mieć dość miejsca i czasu by go wykonać.

a
Pirania_LM napisał/a:
Byłeś na miejscu wypadku opisanym w art. ? widziałeś jaki tam jest odcinek drogi ? prosta ? zakręt ? ferujesz wyroki,

wiesz tyle samo co każdy z nas, a jednak uważasz, że kierowca ciężarówki nie wymusił, mimo iż Prawo o ruchu drogowym, wyraźnie określa pierwszeństwo. Mam prawo zakładać rzetelność wypowiedzi autora artykułu, ponieważ pisanie nieprawdy jest w tym kraju karalne, więc zakładam, że napisał prawdę. Nie krytykuję ani policjantów, ani prokuratury, stwierdzam tylko,na podstawie Twoich wyliczeń, zresztą prawidłowych, że kierowca motocykla zyskałby aż 1 sekundę, gdyby jechał wolniej, co z kolei
nie daje praktycznie nic kierowcy zestawu -ciągnik siodłowy+naczepa, który przy wykonywaniu manewru skrętu w lewo (zjazdu z drogi głównej na teren Polomarketu, nie mógł mieć prędkości większej jak 20 km na godzinę.

Pirania_LM napisał/a:
Z Twoich wypowiedzi wynika, że w Policji i Prokuraturze pracują tylko debile

Znajdź mi jakikolwiek mój post w którym nazwałem funkcjonariusza Policji lub prokuratury debilem :nie_wiem:
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest

Dag 

Rocznik: 2002
Wysłany: 2012-03-15, 21:32   

Pirania_LM napisał/a:
witek1965, wkurzasz mnie, zachowujesz się jak wróżbita. Byłeś na miejscu wypadku opisanym w art. ? widziałeś jaki tam jest odcinek drogi ? prosta ? zakręt ? ferujesz wyroki, piszesz o wymuszeniu. Jesteś lepszy niż Kaszpirowski....Chciałbym tak stawiać zarzuty ludziom, na podstawie przeczytanych kilku linijek tekstu, pisanego przez dziennikarzynę, który na pewno zapoznał się z materiałem procesowym i na pewno jest ekspertem z dziedziny ruchu drogowego. Wyluzuj gumkę w majtach i przestań się napinać, bo Ci żyłka pęknie. Powinieneś zostać sędzią pokoju. Z Twoich wypowiedzi wynika, że w Policji i Prokuraturze pracują tylko debile, którym te formacje uratowały życie. A w konsekwencji większości Twoich postów "witek1965" ma zawsze rację. Zupełnie jak za rewolucji październikowej. Kto jest ZA, opuścić ręce i odejść od muru :evil:

Pirania_LM i zgodzę się z tobą wiele osób nie wie jak wygląda dochodzenie co się robi , co można dodać do materiału procesowego a co nie ..... tego ludzie nie wiedzą tylko myślą że wszystko można jak w serialach albo Rutkowski show. Policja i Prokuratura musi działać na zebranych dowodach a nie na domniemaniach ... jeśli nawet jest domniemanie to trzeba to udowodnić w sądzie ... bo jeśli się tego nie zrobi cały czas poświęcony w sądzie szlak trafia(jeśli w wyższej instancji się udowodni uchybienia).
I najważniejsze media typu szmatławce często nie mają podpisu że to dany policjant czy rzecznik powiedział a więc mogą sobie wypisywać bzdury jakie chcą... a ludzie to łykają lepiej niż rybki na wędkę.

JOKER 

Wysłany: 2012-03-15, 21:35   

witek1965 napisał/a:
Mam prawo zakładać rzetelność wypowiedzi autora artykułu, ponieważ pisanie nieprawdy jest w tym kraju karalne, więc zakładam, że napisał prawdę

Szkoda że pogodomistrze się tego nie trzymają. A swoją drogą ileż jest artykułów które kłamią, ale kto to ma egzekwować :nie_wiem: Dlatego najczęściej w artykułach widzimy "prawdopodobnie, przypuszczalnie, możliwe, domniemywać " itp., ale my odczytujemy to już inaczej, tak jak by tak było. Gra słów.

PrzemekN 

Model: MS1900
Rocznik: 2006
Wysłany: 2012-03-17, 09:06   

No i kolejny przypadek "geniusza" skręcającego w lewo :evil:
Tym razem, motocyklista przeżył...

http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html

Garaż:

MS 1900, H-D FLHTKL "Osiołek"
SREU #1022

witek1965 

Wysłany: 2012-03-18, 22:52   

JOKER napisał/a:
A swoją drogą ileż jest artykułów które kłamią, ale kto to ma egzekwować :nie_wiem:
jeżeli autor artykułu oskarża policję, czy prokuraturę o zaniedbanie, czy inne uchybienia, to chyba sama instytucja powinna zadbać o dobro swojego imienia. Tak mi się zdaje.
Swoja drogą autorka artykułu, jak odniosłem ma wiedzę na zasadzie gdzies cos słyszałam, tylko nie wiem w którym kościele
'
Cytat:
Na miejscu wypadku nie zabezpieczono należycie dowodów. Mimo że każdy kierowca tira ma obowiązek posiadać tachograf, który poinformowałby co i kiedy dokładnie robił, nie został on zabezpieczony na miejscu. Kierowca dostarczył go policji dopiero po kilkunastu dniach, kiedy już dane z dnia wypadku zostały utracone!

Banialuki, chyba, że się zmieniło coś, bo nie wiem w jaki sposób miałyby zostać utracone dane z zadrukowanej kartki papieru :nie_wiem:

Z kolei wykresówki, zaświadczenia o nieprowadzeniu, wydruki i pliki z danymi z kart kierowców i cyfrowych tachografów, inne dokumenty, rejestry czasu pracy należy przechowywać przez okres 3 lat. więc coś się pani redaktor pomyliło.
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest

Bakteria77 

Model: RS1700
Rocznik: 2004
Wysłany: 2012-09-11, 21:52   

I już wszystko wiadomo :klik:

remol71 

Model: DS 650 Custom
Rocznik: 1999
Wysłany: 2012-09-12, 11:18   

Przekroczenie prędkości przez motocyklistę to odrębny wątek. To ciekawe. Z tekstu można domniemywać, że wypadek składał się z niezależnych elementów. Zajechania drogi podczas zawracania i przekroczenia prędkości. Sądzę jednak, że te elementy są od siebie zależne i to mocno. Jak kierowca samochodu będzie szedł w zaparte, że nie widział jadącego motocyklem pana W. bo on leciał zbyt nisko, a nie jechał i dużo zapłaci za adwokata, to ma sznsę się wybronić.

Pirania_LM 

Model: RS1600
Rocznik: 2003
Wysłany: 2012-09-12, 20:23   

Wałęsa sam był za cofnięciem immunitetu

Ziółek 

Model: DS 125
Rocznik: 1997
Wysłany: 2013-05-24, 14:31   

Czas odgrzać ten kotlet. Wina została orzeczona ostatecznie. To kierowca samochodu spowodował wypadek i kropka !

http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

Chyba Ci co osądzili Wałęsę zaraz po wypadku uznając go winnym teraz powinni mieć chwilę refleksji nad pochopnością swoich ocen.

remol71 

Model: DS 650 Custom
Rocznik: 1999
Wysłany: 2013-05-24, 14:53   

W dyskusji chodziło o coś lekko innego :)

Odpowiedz do tematu