YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Torby AGM Voyager
Autor Wiadomość
azrael88 

Model: SYMPATYK
Wysłany: 2011-07-05, 10:18   

Ziółek, rozwiałeś resztę moich wątpliwości. Teraz tylko muszę upłynnić kufer hepco&becker i zanabyć AGM.

JoeF 

Wysłany: 2011-07-07, 15:27   

Dzisiaj zakupiłem na allegro chyba "podróbkę" AGM.
Torba nazwana została również "VOYAGER" ma mieć pojemność 75 litrów. Ma identyczne wymiary i na zdjęciu wygląda praktycznie tak samo jak ta ze strony AGM poza znaczkiem firmowym "deemeed" zamiast "AGM"...
Cena była jednak o ponad połowę niższa. Widzę, że do sprzedania jest jeszcze jedna 55 litrów.
Gdy dotrze do mnie przesyłka i zakup nie będzie porażką, napiszę jak wygląda sprawa z rzeczywistą jakością.
Nigdy nie kupuję od osób, które mają mało komentarzy ale tym razem wybrałem opcję "za pobraniem", więc nie ryzykuję kasy.
Ostatnio zmieniony przez vaaks 2011-07-12, 08:34, w całości zmieniany 1 raz  

vaaks 

Rocznik: 2017
Wysłany: 2011-07-12, 08:31   

przerywnik techniczny ;D

JoeF napisa
ł:

[ Dodano: 2011-07-12, 08:14 ]
[AKTUALIZACJA]
Przesyłka dotarła... i po wstępnych oględzinach nie mam żadnych zastrzeżeń do jakości materiału, szycia, zamków lub pasków... ale oczywiście wszystko wyjdzie "w praniu", czyli po kilkumiesięcznym użytkowaniu w różnych warunkach atmosferycznych.
Wygląda na to, że moja torba została wyprodukowana na rynek niemiecki. Wydaje się identyczna jak te na zdjęciach AGM, oprócz napisu "deemeed" po obu stronach ma wyhaftowany ten pomarańczowo-biały symbol graficzny, który również znajduje się na stronie AGM.
Czyli coś tu nie gra...
albo ktoś doskonale podrabia produkt albo dystrybutor na rynek polski podwoił cenę. :shock:
Jeżeli ktoś miał wątpliwości co do zakupu takiej torby za 720zł... to za 300zł na pewno warto ją mieć.

Pozdrawiam
Józek

Był:
DS 650
DS 1100
Honda Varadero 1000
Jest: Suzuki DL 650

azrael88 

Wysłany: 2011-07-12, 11:37   

Godzinę temu odebrałem torbę DEEMEED rozmiar L (75L).

Pierwsze wrażenie - ogromna, porządnie wykonana waliza dopinana do moto. Cena taka sama jak za AGM voyagera III, przy czym dowiedziałem się że to ceny na rynek polski. Na zachodzie są znacznie wyższe.

Ciekawi mnie to co pisze JoeF bo zarówno AGM jak i DEEMEED są polskimi wyrobami, kierowanymi głównie na rynek zachodni i do HaDecji. Wnioskuję, że ktoś wziął się za podrabianie i che na tym skosić troszku forsy. Kontaktowałem się z osobą sprzedającą te torby przez alledrogo i uzyskałem info, że nie ma ich więcej.

Przy pierwszej nadarzającej się okazji przeprowadzę testy terenowe i podzielę wrażeniami.

voyager 

Rocznik: 2014
Wysłany: 2011-12-29, 09:58   

Torby te też chodzą mi po głowie.
Przy okazji rozmowy z (chyba) właścicielem firmy produkującej torby AGM dowiedziałem się m.in., że torby Deemeed produkuje ich były pracownik. Sprawa dot. produkcji podróbek produktów AGM jest podobno w sądzie. Stąd pewnie wynikają różnice w cenie.

mkw1313 

Rocznik: 2003
Wysłany: 2011-12-29, 13:37   

JoeF, Hej możesz dać namiary na link z ta torbą z góry dzięki
Pozdrawiam

JoeF 

Wysłany: 2011-12-29, 18:32   

mkw1313 napisał/a:
JoeF, Hej możesz dać namiary na link z ta torbą z góry dzięki
Pozdrawiam

Moją torbę kupiłem na Allegro od osoby sprzedającej: monikasofi

W tej chwili nie ma żadnej torby w ofercie ale rano chyba jeszcze była 55-litrowa za 209zł
Widzę, po jej komentarzach, że od czasu do czasu sprzedaje te torby więc można śledzić jej oferty.

Pozdrawiam

Pio Trek 

Rocznik: 2010
Wysłany: 2011-12-29, 22:20   

chyba juz nie ma tej torby ;/

Honda NT 1100

you're never too old to Rock'n Roll ...

mkw1313 

Rocznik: 2003
Wysłany: 2012-01-06, 12:35   

Przedwczoraj nabyłem torbę Voyager od monikasofi 55l. a wczoraj już ją odebrałem i muszę powiedzieć że jest zajefajna. Polecam wszystkim tego sprzedającego naprawdę dobra cena i mega szybka realizacja.

deemeed 

Wysłany: 2012-01-24, 21:22   

voyager napisał/a:
Torby te też chodzą mi po głowie.
Przy okazji rozmowy z (chyba) właścicielem firmy produkującej torby AGM dowiedziałem się m.in., że torby Deemeed produkuje ich były pracownik. Sprawa dot. produkcji podróbek produktów AGM jest podobno w sądzie. Stąd pewnie wynikają różnice w cenie.

Witam wszystkich,
Postanowiłem wypowiedzieć się na forum po znalezieniu w sieci powyższego posta. Powyższa wypowiedź pracownika firmy AGM jak i wiele innych nie ma nic wspólnego z prawdą. Proszę zadzwonić do firmy AGM ponownie i zapytać o nr wspomnianej sprawy sądowej, która rzekomo "jest w sądzie" ? Pracuję w firmie DEEMEED i nic nam nie wiadomo o takiej sprawie a chyba bez naszej strony nie mogłaby ona się toczyc? :)
Pytanie jakie należy również zadać AGM to dlaczego nie używają nazwy deemeed a dlaczego nadal sprzedają torby z tą nazwą po tak atrakcyjnej cenie?
no i dlaczego nazwa na aukcji jest zamazana? http://www.allegromat.pl/aukcja96936

Firma AGM, PB, P-BAG, Malmex (nie wiem ile razy już zmieniali nazwę) produkuje nieco innej charakterystyki torby niz nasza firma. Ocenę jakości pozostawiam czytelnikom forum:
1. Podstawowa różnica to materiał bazowy. My używamy oryginalnego materiału Cordura 1500 PU, AGM natomiast zwykly poliester PVC, ktory moze się rozchodzić przy większym ciężarze torby.
2. Posiadamy opatentowany uniwersalny system mocowania, dzięki czemu kazdy z modeli naszej torby mozna zamocowac do kazdego motocykla posiadajacego dowolny rozmiar oparcia lub/i bagaznika. AGM posiada kazda torbe z kilkoma rozwiazaniami, ktore nie sa tak uniwersalne.
3. Nasze usztywnienie góry torby nie powoduje napięć na klapie i zamku. Ładując torbę AGM whisky i browarami do pełna, przy próbie podniesienia jej za rączke mozemy zostać bez zamka głównej komory.
4. Wszystkie nasze elementy mocowania pasków są metalowe a nie plastikowe jak w przypadku AGM. Uzywamy certyfikowane klamry wytrzymujace 300kg kazda a nie plastikowe klamerki jak w plecakach szkolnych. Mamy swiadomosc , ze torba na motorze ulega czesto duzo wiekszym przeciazeniom.
5. Obecnie udzielamy 30 letniej gwarancji na nasze produkty, nie wiem ile ma AGM.

Mimo tego uwazam, ze zakup takich toreb za ok. 200 zl na allegro byl okazja.
To zaledwie polowa kosztow produkcji naszej torby.
Przy niezbyt ekstremalnym uzytkowaniu powinny troche wytrzymac :)

Zapraszam do zapoznania sie z nasza oferta, zapraszam rowniez na nasza strone internetowa. Dla zainteresowanych forumowiczow mozemy cos pomyslec o torbach z logo forum lub indywidualnych.

Zmieniłem link do aukcji na zgodny ze standardami. Rozumiem, że nie będziesz się udzielał na forum bo nie byłeś w przywitalni. Jezeli chcesz pisać bez narażania się modom zajrzyj tu: http://www.yamaha-dragstar.pl/viewforum.php?f=18 . Zoltan
Ostatnio zmieniony przez Zoltan 2012-01-25, 08:05, w całości zmieniany 1 raz  

ArturoS 

Rocznik: 2005
  Wysłany: 2012-06-04, 20:54   Torby AGM Voyager

Odgrzewam temat: Poszukuję alternatywy do "walizek" z AGM. Obczaiłem sobie te z AGM w niedziele w Złotym Potoku, (wprawdzie nie na Dragu a na Shadowce) i trzeba przyznać że wszystko mi pasuje z jednym ale: cena :beczy: 720 PLN plus przesyłka skutecznie mnie odstrasza.
Dzwoniłem do Deemeed, które to są kopią/pierwowzorem ?? (ciekawe zresztą) i tam jest
jeszcze drożej. Możecie coś polecić w takowym stylu za mniejszą kasę ?

Pozdrawiam[/b]

Beny 

Rocznik: 2011
Wysłany: 2012-11-13, 15:26   

Teraz ja odgrzewam temat :)
Jakieś nowe doświadczenia z tymi torbami i firmami co je produkują ??
Bo podoba mi się pomysł że zabieram torbę ze sobą na plecy a w niej np kask i coś jeszcze

voyager 

Rocznik: 2014
Wysłany: 2012-11-13, 22:17   

Mam AGM Voyager w największym rozmiarze. Polecam. Bardzo dobrze spisała się w trasie, m.in. w deszczu (cały dzień) i wszystko pozostało suche. Do torby dołączony jest przeciwdeszczowy pokrowiec. Z torbą jechało mi się wygodniej niż bez - można się o nią oprzeć. Wygodne mocowania do motocykla. Wygodna do jazdy, wygodna do przeniesienia, szybki montaż. Myślałem kiedyś o zakupie oryginalnej torby do mojego moto, ale AGM to zdecydowanie lepsze rozwiazanie. Torbę kupiłem w Chopper House w Goczalkowicach.

OldDiver 

Model: DS 650 Classic
Rocznik: 2006
Wysłany: 2012-12-17, 14:24   

Ja tez odgrzewam temat. Googlowałem za firmą Deemeed ale odesłałało mnie do www.deemeed.de a ta strona przekierowała do AGM ?? ?!! Czyżby juz nie było konkurencji miedzy tymi firmami ?

Deflektor kolanowy w ... łykend - https://drive.google.com/file/d/1CL7D6yzf_UhicpEcAaxSxHq3a_MCmMeG/view?usp=sharing

Kupię trajkę !

Beny 

Rocznik: 2011
Wysłany: 2012-12-17, 15:32   

http://www.deemeed.com/

to wszystko jest pokręcone każdy mówi ze jest oryginalny. :D
muszę pomacać którąś to wtedy zadecyduję

[ Dodano: 2013-06-03, 23:07 ]
Pojawiły się na allegro od wspomnianej już w tym wątku sprzedawczyni Torby w cenie 200 - 250 pln.
Ja wciągnąłem, przetestowałem i jestem zadowolony.

Wygląda to na wyprzedaż jakiś zapasów bo torba ma wyszyty znaczek AGM a poniżej napis deemeed i niemieckie opisy na metce. Jakość bez zarzutu.

Jacek79 

Model: MS1900
Rocznik: 2007
Wysłany: 2014-11-15, 09:32   

Witam. Czy w Warszawie można gdzieś kupić torby Agm?

Wilk Stepowy 

Model: DS 650 Classic
Rocznik: 2009
Wysłany: 2015-09-20, 23:08   

Mam Voyagera 2 i powiem tak. Jak jeździłem na krótkich trasach bez tej torby to po 130-150 km zaczynał drętwieć mi kark i plecy zaczynały boleć. W tym roku wybrałem się w samotną wyprawę ze Stalowej Woli aby objeździć nasze polskie wybrzeże i komfort oraz ulga dla pleców bez porównania. Po przejechaniu ponad 700km z przerwami na tankowanie nie czułem jakiegoś dyskomfortu. Plecy odoczywały. Jazda stała się przyjemna choć przed wyjazdem miałem obawy jak zniosą to moje cztery litery. Przyznam się że tyłek coś tam marudził ale bólu pleców i karku nie czułem. Torba świetna bo bardzo praktyczna. Można wysunąć szelki spiąć momentalnie szybkozłączkami i nieść dobytek na plecach mając wolne ręce. Bardzo szybkie pewne i stabilne mocowanie i nie trzeba się martwić i bawić w jakieś dodatkowe mocowania i wiązania. Po prostu zakładam zapinam i w drogę. Bardzo przydatne dwie boczne pojemne kieszenie służyły mi do schowania atlasu drogowego zeszytów czy kanapek. Z boku kieszonka z siateczki w której woziłem butelkę z piciem i obawy że wyleci i zgubię ją po drodze były niepotrzebne. Dodatkowa mała kieszonka na bocznej kieszeni świetnie przydała się na schowanie długopisu, oraz klucza imbusowego do mocowania i demontażu masztu z flagą. Po prostu wszystko pod ręką bez niepotrzebnego rozpinania czy szukania. Torba naprawdę ma wiele zalet. Moja była wypchana do granic możliwości i obawiałem się że może górna rączka nie wytrzymać jej ciężaru podczas zdejmowania jej z maszyny. Ważyła chyba ze 30 kilo ale spokojnie dała radę ponad 2 tygodniowy urlop. Wada to tak jak wcześniej koledzy wspominali. Cena powalająca ale radocha podróżowania bez bólu w krzyżu bezcenna.

Odpowiedz do tematu