|
Przesunięty przez: vaaks 2010-10-22, 10:10 |
Tarcze hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
Galder

Model: SYMPATYK
|
Wysłany: 2011-06-15, 11:07
|
|
|
Wielkich tras to nie robię, głównie jazda po mieście czyli kilkanaście km, a czasem weekendowo po kilkadziesiąt lub więcej km poza miastem. Łącznie ok. 2000 w tym sezonie. Wielkiego hamowania nie robię, bo jeżdżę w miarę spokojnie.
Zajrzałem dziś z latarką i już chyba znalazłem przyczynę czemu się tarcze tak grzeją i czemu zaczynają piszczeć po około 10 milach, bez względu na ilość i moc hamowania. Wygląda na to, że klocki hamulcowe dociskają już na stałe tarcze, lecę jutro na warsztat, bo nie wiem czy coś z płynem czy po prostu klocki siadły. A muszę szybciutko naprawić aby na Anisowo dojechać |
_________________ Filozofia wymaga więcej koncentracji niż jazda motorem, ale nie jest tak bolesna przy upadku. |
|
|
|
 |
kostass

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2009
|
Wysłany: 2011-06-15, 11:28
|
|
|
najprawdopodobniej zapiekł ci sie zacisk . Ale klocki tez pewnie bedziesz mial do wymiany |
_________________ Garfield i .... w oczekiwniu na nowego Ogryzka |
|
|
|
 |
Adam69

Rocznik: 1998
|
Wysłany: 2011-11-08, 17:52 Tarcza hamulcowa
|
|
|
Ponowie temat w tym dziale maże ktoś mi pomoże .
Chcę wymienić tarcze hamulcową ponieważ przy hamowaniu pulsuje mi klamka oraz jest odczucie ABS na przednim kole i tu pytanie jak i prośba do forumowiczów czy ktoś ma taką tarcze i czy jest coś warta. http://owiewki24.pl/pl/p/...S-XVZ-PRZOD/416
Ewentualnie jaką tarcze byście polecili lecz cena żeby niebyła z kosmosu .
[ Komentarz dodany przez: krotom: 2011-11-09, 08:45 ]
|
Ostatnio zmieniony przez Adam69 2011-11-08, 18:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|