|
Co to takiego? |
Autor |
Wiadomość |
Ravallo

Rocznik: 2003
|
Wysłany: 2011-06-04, 12:35 Co to takiego?
|
|
|
Proszę oświećcie mnie, co to takiego, jakie spełnia zadanie ta cześć i czy można ją ruszać?
Szukam miejsca dla nowego klaksonu fanfary, i miejsce to było by najodpowiedniejsze.
 |
_________________ Viva LasVegas
Zawsze musi się coś dziać, żeby się coś działo
 |
|
|
|
 |
Lokis

Model: SYMPATYK
Rocznik: 1997
Wiek: 55 Dołączył: 15 Lut 2009 Posty: 3451 Skąd: JANKES-BOROWIANY
|
Wysłany: 2011-06-04, 12:49
|
|
|
To jest regulator napięcia - regler tak zwany. Kostkę z tyłu czyść regularnie. Syf w kostce jest w 90% przyczyna braku ładowania aku |
 |
|
|
|
 |
soft

Model: MS1900
Rocznik: 2008
|
Wysłany: 2011-06-04, 12:52
|
|
|
To akurat jest najgorsze ze wszystkich możliwych miejsc w motocyklu. Ma tylko jedną zaletę - dobre chłodzenie, i właśnie to kierowało inżynierami aby tam umieścić regulator napięcia.
Wszystko co przyczepisz w tym właśnie miejscu będzie zasyfione, zardzewiałe, poobijane kamykami z drogi, utopione w wodzie deszczowej i błocie. |
_________________ XV1900 Stratoliner Midnight |
|
|
|
 |
Arcon

Model: SYMPATYK
|
Wysłany: 2011-06-04, 12:53
|
|
|
W wersji 2003 regler jest bez kostki - przewody wychodzą z niego bezpośrednio, i kończą się kostką dopiero pod bakiem (przynajmniej tak jest u mnie). Sam regler możesz przenieść gdzieś indziej, byle by miał zapewnione odpowiednie chłodzenie powietrzem podczas jazdy. |
|
|
|
 |
Ravallo

Rocznik: 2003
|
Wysłany: 2011-06-04, 13:09
|
|
|
U mnie przewody również wychodzą bezpośrednio z "reglera" i dalej wiązka pnie się po ramie do góry, a mój motor nie jest wersją wystawową i brud mu nie straszny zwłaszcza, że innego miejsca na schowanie tego klaksonu za bardzo nie mam.
Dzięki za odpowiedzi |
_________________ Viva LasVegas
Zawsze musi się coś dziać, żeby się coś działo
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|