|
Droga 79 nie należy chyba do bezpiecznych |
Autor |
Wiadomość |
Biały

Model: MS1900
Rocznik: 2007
Wiek: 50 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1619 Skąd: Wa-wa/Bydgoszcz
|
|
|
|
 |
areks72

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2005
Wiek: 53 Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 430 Skąd: Zwoleń WZW
|
Wysłany: 2011-04-28, 09:27
|
|
|
No Biały, masz rację. Wiele osób z moich stron jadąc do W-wy kieruje się na Radom, dłuższą drogą, ale lepszą. Droga 79 jest dość ruchliwa, miejscami bardzo dziurawa, ale i są odcinki fajnej drogi i właśnie na tych odcinkach lubią pocisnąć plastikami. Parę lat temu pomiędzy Kozienicami, a Zwoleniem w lesie k.Garbatki jechało dwóch motocyklistów z Kozienic w jednym kierunku plastikami i zapewne prędkość zrobiła swoje.. Obaj zginęli, szczegółów nie znam. |
_________________ Areks72 |
|
|
|
 |
pajakbielsko

Model: DS 650 Classic
Rocznik: 2003
Wiek: 111 Dołączył: 19 Lis 2008 Posty: 1364 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
 |
Biały

Model: MS1900
Rocznik: 2007
Wiek: 50 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1619 Skąd: Wa-wa/Bydgoszcz
|
Wysłany: 2011-04-28, 11:14
|
|
|
Areks, ja tą drogą jeździłem przez kilkanaście lat do rodzinki (w Lipsku skręcałem na Iłżę). Zawsze ta droga wydawała mi się spokojna i mało ruchliwa (może dlatego, że zakończyłem podróże w tym kierunku jakieś 13 lat temu, teraz to tylko sporadycznie na cmentarz do Sienna jeżdżę). Teraz widocznie się to trochę zmieniło, ale faktem jest to, że są odcinki wyremontowane, które proszą się do wciśnięcia w pedał, lub odkręcenia manetki. Piękne proste przez las. Do tego wypadku co koleś poszedł na czołówkę, to mój brat przyjechał razem z karetką. Motocykl do była kulka, a jak koleś wyglądał, to nie będę opowiadał. Powiem tylko, że był bez kasku, butów i spodni. |
_________________ Wolałbym żałować, że coś zrobiłem niż, że czegoś nie zrobiłem - James Hetfield |
|
|
|
 |
areks72

Model: SYMPATYK
Rocznik: 2005
Wiek: 53 Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 430 Skąd: Zwoleń WZW
|
Wysłany: 2011-04-28, 11:19
|
|
|
Wiem, wiem uderzył w skręcający w lewo samochód wiozący butle z gazem. Prawdopodobnie kierowca samochodu był na bani (wtedy tak mówili), a motocyklista trochę za szybko jechał... |
_________________ Areks72 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|