|
silnik nie wkręca się na obroty |
Autor |
Wiadomość |
Grave_Epidemic

Rocznik: 2002
Wiek: 42 Dołączył: 19 Wrz 2011 Posty: 3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: 2011-09-19, 15:09 silnik nie wkręca się na obroty
|
|
|
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące silnika w 650 Custom. przeczytałem już na forum kilka tematów, ale jakoś nie mogę znaleźć konkretnie odowiedzi.
Aaa w pierwszej kolejności zaznaczę jeszcze że zmieniony został filtr powietrza na akcesoryjny tj
No i pojawił się problem. Silnik odpala na 2 gary, tylko bardzo długo nie wkręca się na obroty. Trochę lepiej jest jak się rozgrzeje , ale jednak to nie to. Tzn nie gaśnie, tylko dławi się czy dusi , jakby tego nie ująć. Podejrzewam więc że dostaje za dużą dawkę powietrza.
Jak wyregulować gaźniki? W którym miejscu szukać śruby regulacyjnej ? Z moim angielskim baardzo słabo, więc sam sobie z manualem raczej nie poradzę.
Pomocy Koledzy! |
|
|
|
 |
gshort

Model: RS1700
Rocznik: 2005
|
|
|
|
 |
Grave_Epidemic

Rocznik: 2002
Wiek: 42 Dołączył: 19 Wrz 2011 Posty: 3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: 2011-09-20, 16:31
|
|
|
wiem wiem że jest opcja
ale w tamtym temacie nie ma odpowiedzi na mój problem. Filtr kupiłem używany, wiec nie mam żadnej instrukcji co i jak zestroić.
Pomoże w ktoś w kwestii regulacji dopływu powietrza?? Którą śrubką kręcić w gaźniku
pozdrowienia |
|
|
|
 |
witek1965

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
|
Wysłany: 2011-09-20, 16:41
|
|
|
Grave_Epidemic, skąd wytrzasnąłeś ten hyperchanger, kto ci to montował ?
Grave_Epidemic napisał/a: | ale w tamtym temacie nie ma odpowiedzi na mój problem |
jest wszystko, tylko ty nie potrafisz czytać.
Darol napisał/a: | Ja mam w swoim 1100 zamocowane ,w komplecie powinna być instrukcja montażu i dysze do wymiany w gaźnikach bo będzie dostawał duzo więcej powietrza. |
|
_________________ Motul 5100 4T 15W50, NGK BPR7EIX
Moje moto
XVS 650 - był
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|