|
Tylny zacisk - wymiana klockow BT1100 |
Autor |
Wiadomość |
Przemas

Model: SYMPATYK
Wiek: 44 Dołączył: 22 Cze 2013 Posty: 6 Skąd: Grodzisk Maz.
|
Wysłany: 2013-07-06, 17:08 Tylny zacisk - wymiana klockow BT1100
|
|
|
Cześć,
Moje pytanie dotyczy Yamahy BT 1100, silnik ten sam, może i tylny zacisk będzie ten sam Skończyły mi się klocki z tyłu, stare udało się wyjąć itd wszystko spoko, ale nie mogę wcisnąć cylinderków, najpierw jeden bez problemu mi się schował, z drugim miałem problem. Naciskałem na pedał (cały nie wyszedł, tak trochę, żeby zobaczyć czy chodzą) zacisk chodzi, więc nie jest zapieczony teraz żadnego nie mogę nawet o milimetr cofnąć, próbowałem luzować odpowietrzniki ale nic to nie dało, macie jakieś doświadczenia w tej materii?
Dzięki |
|
|
|
 |
Demolka

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2003
Wiek: 78 Dołączył: 05 Cze 2009 Posty: 3747 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
 |
Przemas

Model: SYMPATYK
Wiek: 44 Dołączył: 22 Cze 2013 Posty: 6 Skąd: Grodzisk Maz.
|
Wysłany: 2013-07-07, 13:39
|
|
|
Przeglądałem go zanim napisałem, ale nic ciekawego nie znalazłem. Ale na szczęście poradziłem sobie już. Poluzowałem mocniej obydwa odpowietrzniki i cylinderki weszły jak po masełku - wiadomo, po upuszczeniu trzeba uzupełnić płyn. Jak zobaczyłem jak wygląda to wymieniłem i z tyłu oraz z przodu, strasznie był zasyfiony. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|