YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Drag Star 125
Autor Wiadomość
RAV 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2004
Wysłany: 2016-05-12, 12:39   Drag Star 125

Witam.
Motocykl kupiłem w grudniu 2015. Do tej pory wszystko było ok, poza problemami z odpaleniem, gdy za późno przekręciłem kranik na Res. Nie wiem czy ta ma związek. Tydzień temu podczas jazdy Drag zgasł mi przy redukcji i nie mogłem go odpalić. Po kilkunastu próbach odpalił z trudem przy maksymalnie odkręconej manetce. Na wolnych obrotach znów zgasł. Odpaliłem na popych i jakoś dojechałem do domu 3 km. Problem pozostał. Sprawdzone świece Ok, nawet kupiłem nowe, wymieniony króciec gaźnika, bo stary był posklejany taśmą, a problem pozostał. Motocykl załapał bez problemu na pierwszym cylindrze po odłączeniu drugiego. Tylko na tylnym cylindrze nie chce palić z kolei. Gdzie leży problem i co w następnej kolejności powinienem sprawdzić?

[ Dodano: 2016-05-13, 19:43 ]
Panowie, jakaś podpowiedż? Mam na lawecie targać ją do mechanika? Jutro sprawdzam kompresję w problemowym cylindrze i czyszczę gażnik.

[ Dodano: 2016-05-15, 11:58 ]
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem. Dla osób mających podobny problem: sprawdziłem kompresję w padniętym cylindrze i okazało się, że jest lipa. W poniedziałek umawiam się z mechanikiem- może wystarczy regulacja zaworów, może być "podparty zawór", a może czeka mnie większy wydatek http://yamaha-dragstar.pl...icon/icon11.gif

Odpowiedz do tematu