|
Mój bobber |
Autor |
Wiadomość |
mozek

Rocznik: 1997
|
Wysłany: 2012-05-01, 20:53 Mój bobber
|
|
|
No i zakończyłem pracę nad moim projektem bobbera! Wszystkie przeróbki wykonałem sam bez najmniejszej ingerencji w części oryginalne. Dziękuję Wszystkim za porady! Błotnik od traktora C330, siedzenie wykonałem sam. Powiem Wam że spędziłem przy tym trochę czasu ale nie da się opisać radości z robienia wszystkiego samemu, mierzenia, myślenia jak i co zamontować. A efekt jest taki:
 |
|
|
|
 |
mad51

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2006
|
Wysłany: 2012-05-01, 21:09
|
|
|
No po prostu świetny !! Chętnie bym zobaczył na zbliżeniu siodło, pod siodłem, mocowanie błotnika, ....
Powiesz, że się czepiam (ale pamiętaj - podoba mi się to moto) lecz mam wrażenie (pierwsze zdjęcie) iż za dużo chromu pomiędzy półkami. To wrażenie dotyczy też wydechów. |
|
|
|
 |
mozek

|
Wysłany: 2012-05-01, 21:19
|
|
|
Dzięki za docenienie pracy mad51. Jest coś w tym co mówisz, w zasadzie najbardziej pasowałyby wydechy proste, owinięte taśmą termiczną. Sprawa jest taka że przerobiłem tylko siedzenie + zrobiłem mocowanie boczne tablicy rejestracyjnej. Wydechy to kwesta wymiany na inne ale na razie nie będę tego robił, taki stan w zupełności mnie zadowala. W najbliższym czasie postaram się zrobić klika fotek rzeczy o który pytasz. Generalnie starłem się jak najmniej ruszać rzeczy oryginalne. |
|
|
|
 |
Rado

Model: DS 650 Classic
|
Wysłany: 2012-05-01, 21:25
|
|
|
Bajer. Z moich komentarzy- zrzuciłbym chromowane osłony wydechów i dał owijki z taśmy termicznej skoro już idziesz w old school. Idealny byłby też springer na przód (mi też się marzy) ale to niestety drogi temat. |
_________________ When I want your opinion, I'll remove the duct tape |
|
|
|
 |
F.I.P. Berek

Model: DS 650 Custom
Rocznik: 2001
|
Wysłany: 2012-05-01, 22:33
|
|
|
Mozek
nie mów, że skończyłeś. Dopiero zaczyna nabierać kształtu. Co do wydechów - prawda, ale rozumiem, że kasa. Ale poza tym : kiera i beznadziejne lustra, przednie kierunki, gmol (daj spokój). Nie przypierdalam się - to z życzliwości, bo bardziej cenię sobie jak ktoś stara się coś zrobić samemu niż układa motocyklowe klocki lego, a kiedy jedna śrubka nie pasuje to dramat jakiś i wołanie o pomoc. Więc: go on |
_________________ jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze
morze i wiatr |
|
|
|
 |
mozek

|
Wysłany: 2012-05-02, 00:30
|
|
|
Panowie, takich komentarzy właśnie mi tu brakowało! Sprawa jest taka: oryginalne części Draga tak mi się podobają, że nie ma mowy o ich zmianie. Rozważam owinięcie wydechów taśmą ale to wszystko, no co ja poradzę że tak mi się podoba Ja dokładnie wiem o jakich bobberach mówicie, springer z przodu, zero dodatków, zero gmoli taki klasyczny bobber ale ja mam inną wizję. F.I.P. Berek - rurę na prostą kierownicę już dawno kupiłem, porobiłem przymiarki ale jednak bardziej podoba mi się ta, która jest teraz. To kwesta gustu no ale Drag Star jest tak ładny sam w sobie że nie miałem serca. Powiedzmy że to co zrobiłem to jest taka namiastka bobbera która w zupełności mnie cieszy. Przyświecała mi koncepcje z tego tematu u nas na forum http://yamaha-dragstar.pl/viewtopic.php?t=8744 (pierwsze foty). |
|
|
|
 |
uszy

Model: SYMPATYK
Wiek: 53 Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 100 Skąd: Us Free głogów
|
Wysłany: 2012-05-02, 19:31
|
|
|
no to zmieniłeś własne 2oo na indywidualna wersję
i... nie żebym się czepiał, ale:
mozek napisał/a: | ... zrobiłem mocowanie boczne tablicy rejestracyjnej ... |
... sprawdź sobie na wszelki wypadek w warunkach technicznych dopuszczenia pojazdu do ruchu, czy jak to tam się zwie, czy nie za bardzo położyłeś tablicę. według mnie "stróże" prawa mogą się doczepić do niej i do światła, a jak trafisz na zazdrośników to i dowód zabiorą...
ja w swoim projekcie mniej położyłem blachę choć kusiło bardziej.
niemniej jednak teraz ma swój charakter Twój ds
posdrawiam |
_________________ XJ 650 Maxim [new variation] |
|
|
|
 |
mozek

|
Wysłany: 2012-05-09, 15:27
|
|
|
uszy napisał/a: | czy nie za bardzo położyłeś tablicę |
pytałem na komendzie no i sprawa jest taka, że ma być po prostu widoczna tablica jak np. jedzie za mną radiowóz. Policjant stwierdził, że gdyby ktoś się czepiał to zawsze można pokazać podbity przegląd i to powinno być dobrym argumentem, że jest ok. Polecił o wszystkie tego typu sprawy pytać w miejscach, gdzie robią przegląd. Co do sprawy fotek z mocowaniami to już są :
mocowanie błotnika do ramy można bardzo szybko zdemontować, wszystko trzyma się bardzo solidnie i stabilnie. Na to mocowanie idzie piórnik skórzany, który wszystko ładnie przykrywa. Mam nadzieję że foty komuś się przydadzą, pozdrawiam!
[ Dodano: 2012-05-09, 16:16 ]
I dodam jeszcze klika fotek
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|