|
Spuchnięte ako - niewyłączający się rozrusznik |
Autor |
Wiadomość |
andrzejnow666

Model: MS1900
Rocznik: 2009
|
Wysłany: 2013-08-28, 08:58
|
|
|
w totku taki sam fart jak z prądem w moim moto
[ Dodano: 2013-08-31, 09:14 ]
Wszystko już wiadomo, motor odebrany, portfel wyczyszczony
musiałem wymienić regulator napięcia, przekaźnik rozrusznika no i oczywiście akumulator. Generalnie powodem słaba masa i słaby stary 10v akumulator, choć powinien być 12 v, a ja jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Masę miałem przykręconą do ramy motocykla tam gdzie wchodzi śrubka, która mocuje pokrywkę od ako. A powinna być przykręcona do korpusu silnika. Podobno i tak miałem szczęście, że tyle czasu ( ja 3 sezony, a kolega od którego go kupiłem 4 sezony ) to wszystko latało. Już to o czym pisałem w czerwcu o znikającym prądzie mogło być pierwszymi objawami
http://www.yamaha-dragsta...pic.php?t=14599
od wczoraj wszystko pięknie hula i mam nadzieję, że tak zostanie na długi czas.
Na szczęście moduł zapłonowy i rozrusznik nie tknięte bo wtedy to już w tym sezonie chyba bym nie wyjechał.
Ps. korzystając z okazji, że stał u mechanika wymieniłem olej w przednim zawieszeniu na 15 i moim zdaniem jest lepiej |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|