YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyszła kolej na mnie
Autor Wiadomość
Dag 

Rocznik: 2002
Wysłany: 2012-05-14, 23:33   

Za dużymi pojazdami się nie jeździ po pierwsze ... a dalej korzystaj z ubezpieczyciela :)

JOKER 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2008
Wysłany: 2012-05-14, 23:45   

Novy napisał/a:
Z taką ilością uszkodzeń w Stanach motocykl trafiłby do kasacji i przypłynął do Polski.
Może zasugeruj to w ubezpieczalni!
Całe szczęście, że Ty jesteś cały (no może z wyjątkiem palca ;) ).

Twój temat przypomniał mi o czającym się niebezpieczeństwie na naszych drogach. Dzięki!

Lepiej jak by tego nie sugerował. Lepiej wyjdzie na monecie z ubezpieczalni, niż na szkodzie całkowitej. Wiem coś o tym. Jak położyłem się rok temu, dostałem 5200zł, a kosztowało mnie wszystko 700zł. Dla przykładu za gmola wypłacili 1900zl, a nowego kupiłem za 370zł. :)

[ Dodano: 2012-05-14, 23:46 ]
Dag napisał/a:
Za dużymi pojazdami się nie jeździ po pierwsze

AHA

Ronin 

Rocznik: 2006

Głupie p***y :evil:

Ronin postaraj się nie używać wulgaryzmów pkt. 9 regulaminu.
Gosiaczko

" W życiu piękne są tylko chwile..." - R. Riedel
Ostatnio zmieniony przez Gosiaczko 2012-05-15, 10:58, w całości zmieniany 2 razy  

yanis56 

Model: SYMPATYK
Wysłany: 2012-05-15, 10:07   

Red najwazniejsze,ze Ty jestes ok - nie liczac palca,oczywiscie :) -uszkodzenie moto boli bardzo,no coz motto Demolki jest jak najbardziej aktualne. A podpinajac sie pod temat wlasnie w niedziele mialem niemila przygode.Pojechalem na spotkanie ze znajomymi w Walii i bedac na rondzie musialem ratowac sie awaryjnym hamowaniem,bo puszka nagle wyskoczyla mi z lewej (UK). Motor polozylem,szczesliwie predkosc byla minimalna,moze jakies 20mil/h,ale szyba porysowana,gmol pogiety,food peg porysowany,podloga podgieta i przedni blotnik porysowany.Szlag mnie trafil,pozbieralem sie blyskawicznie z asfaltu,sam postawilem moto-nie wiem jak mi sie to udalo-kierowca z puszki wyskoczyl z "sorry,sorry,i'm very..." no coz,napisal mi wszystkie swoje detale,szczescie w nieszczesciu moto nadawalo sie do jazdy,ale z milej przejazdzki zrobila sie kicha :beczy:

BMW R1200CL

Ronin 

Ronin napisał/a:
Ronin postaraj się nie używać wulgaryzmów pkt. 9 regulaminu.
Gosiaczko
poniosło mnie sorki;)

" W życiu piękne są tylko chwile..." - R. Riedel

artek 

Wysłany: 2012-05-17, 21:04   

Szczere współczucie i radość,że kolejny Motocyklista nie poszedł do piachu ... dzisiaj wsiadłem na motocykl ok. 8.00 i zsiadłem ok. 18.00, jazda non stop po "polskich autostradach" wsród "mistrzów wagi i peostej" ... pierwszy raz od 1987 roku byłem zmęczony i nie z powodu prowadzenia motocykla, wielu kilometrów i warunków atmosferycznych ...

Red 

Wysłany: 2012-05-17, 22:38   

Dzięki wszystkim za dobre słowo :uklon:
Moto odstawione do warsztatu, oględziny zrobione, czekam tylko na wycenę :amen: i do roboty :koksik: by wrócić na drogę :czoper:

ROBERT72 

Rocznik: 2005
Wysłany: 2012-05-17, 23:23   

Red byłem dzisiaj w salonie Yamahy i oglądałem Twojego sprzęta.Trochę dostał ale uważam, że tragedii niema.Jedyne co będzie trudne dla nich to dostać klamoty od wersji Amerykańskiej,masz dużo chromowanych części których nie posiadają Europejczyki.Gdybyś się zdecydował jednak na kasę to Malowanie można załatwić u Przemasa naprawdę ma ekipę fachowców.Rób jak uważasz ale ja bym chyba kasiorę brał i samemu ćwiczył.Mój też był trafiony i robiłem sam na pewno jest korzystniej a tak nabijesz kabzę serwisowi i tyle.Rejserami bym się w ogóle nie przejmował miałem tak samo.Można kupić używane.W moim wypadku było tak że wystarczyło odkręcić i ustawić ponownie.Oczywiście dostałem kasę za nowe.I tak to wygląda.Nie mniej nie chcę byś narzekał na mnie , że odwiodłem Cię od usługi serwisu a tak musisz działać sam.Na pewno więcej zachodu jest gdy weźmiesz się sam za reperację .Ale też i to cieszy gdy zakończysz ją a jak jeszcze zostanie kilka groszy to jakiś gadżet zakupisz na moto i gitarra.Nie pisałem Ci do tej pory bo rozmawialiśmy przez telefon o wypadku.
Nie mniej zdrówka życzę i oby cała sprawa z moto zakończyła się dla Ciebie jak najpomyślniej.Tylko jak to w moim stylu napisałem co myślę i tyle.Pozdrawiam Red i wypijemy z chłopakami na Morsowni Twoje zdrowie :browarek:

Dag 

Wysłany: 2012-05-18, 00:24   

ROBERT72 napisał/a:
Red byłem dzisiaj w salonie Yamahy i oglądałem Twojego sprzęta.Trochę dostał ale uważam, że tragedii niema.Jedyne co będzie trudne dla nich to dostać klamoty od wersji Amerykańskiej,masz dużo chromowanych części których nie posiadają Europejczyki.Gdybyś się zdecydował jednak na kasę to Malowanie można załatwić u Przemasa naprawdę ma ekipę fachowców.Rób jak uważasz ale ja bym chyba kasiorę brał i samemu ćwiczył.Mój też był trafiony i robiłem sam na pewno jest korzystniej a tak nabijesz kabzę serwisowi i tyle.Rejserami bym się w ogóle nie przejmował miałem tak samo.Można kupić używane.W moim wypadku było tak że wystarczyło odkręcić i ustawić ponownie.Oczywiście dostałem kasę za nowe.I tak to wygląda.Nie mniej nie chcę byś narzekał na mnie , że odwiodłem Cię od usługi serwisu a tak musisz działać sam.Na pewno więcej zachodu jest gdy weźmiesz się sam za reperację .Ale też i to cieszy gdy zakończysz ją a jak jeszcze zostanie kilka groszy to jakiś gadżet zakupisz na moto i gitarra.Nie pisałem Ci do tej pory bo rozmawialiśmy przez telefon o wypadku.
Nie mniej zdrówka życzę i oby cała sprawa z moto zakończyła się dla Ciebie jak najpomyślniej.Tylko jak to w moim stylu napisałem co myślę i tyle.Pozdrawiam Red i wypijemy z chłopakami na Morsowni Twoje zdrowie :browarek:

Zgodze się z tobą jeśli chcesz kasę... ale jak nie masz źródła dostawy elementów tanio to możesz i kilka miesięcy go składać ...
drugie ale jak nie dasz do serwisu ubezpieczycie policzy Ci o wiele mniej niż powinien ... takie realia Polski
po trzecie będziesz miał nowiutkie wszystkie części bez zarysowania czy korozji ;D

ROBERT72 

Rocznik: 2005
Wysłany: 2012-05-18, 00:49   

Dag napisał/a:

Zgodze się z tobą jeśli chcesz kasę... ale jak nie masz źródła dostawy elementów tanio to możesz i kilka miesięcy go składać ...
drugie ale jak nie dasz do serwisu ubezpieczycie policzy Ci o wiele mniej niż powinien ... takie realia Polski
po trzecie będziesz miał nowiutkie wszystkie części bez zarysowania czy korozji ;D

Zgadzam się z Tobą Dag w 100%-tach napisałem co ja bym zrobił a co zrobi Red to oczywiście uszanuję.Ma przecież prawo widzieć to inaczej. I gitarra lol

Red 

Wysłany: 2012-05-18, 06:26   

Na razie dałem do serwisu autoryzowanego YAMAHY, czekam na wycenę i tyle. Przyznam, że jestem człowiekiem wygodnym i nawet jeżeli nic na tym dodatkowo nie urwę biorąc kasę, to bardziej cenię sobie święty spokój i to, że ktoś pozałatwia to wszystko za mnie. Poza tym wydaje mi się, że czas naprawy w serwisie będzie krótszy a i ślad, że naprawa była tam wykonana a nie samemu będzie miał wpływ na ewentualną sprzedaż w przyszłości (oczywiście tylko w przypadku chęci wymiany na większy ;d )
Oczywiście dzięki wielkie ROBERT72 za twoje rady :uklon:

kostass 

Rocznik: 2009
Wysłany: 2012-05-18, 10:35   

Z tym krótszym czasem naprawy to bym polemizował . Są przypadki ze takie naprawy ciągną sie w nieskonczonośc . Mojemu koledze Intrudera 1800 tez po dzwonie naprawiali kilka miesięcy .

artek 

Wysłany: 2012-05-18, 11:39   

równiez szukałbym jakiegoś zakładu, tym bardziej, że Nasze sewisy to tylko serwisy z nazwy ... kiedys byłem podobnie jak Ty wygodny i serwisant nie dokręcił śruby spustowej od oleju ... od tego momentu wszystko robię sam (związane z moto) ... powodzenie i szybkiego powrotu do stanu pierwotnego ...

MARSINUS 

Model: RS1600
Wysłany: 2012-05-18, 13:32   

A jak z ciuchami? Przecież też uszkodzone pewnikiem :nie_wiem:

Red 

Wysłany: 2012-05-18, 14:52   

kostass, ty mnie nie strasz :shock:

MARSINUS, jeżeli chodzi o ciuchy to jest założone osobne postępowanie w PZU również z OC sprawcy. Osobne postępowanie jest nawet na rękę, bo nie zwiększa kwoty odszkodowania za motocykl i oddala groźbę szkody całkowitej.
Poinformowali mnie tylko abym opisał co się uszkodziło i ile jest to warte. Teraz czekam na rzeczoznawcę z PZU, który przyjedzie do mnie ocenić straty w ciuszkach, czyli kurtkę, buty i porysowaną szybkę kasku (o dziwo na spodniach nie ma śladu).
Jeżeli podczas zdarzenia uszkodziły by się inne rzeczy, np. najnowszy model i-phona, którego mogłem mieć w kieszeni, to również jest to objęte.

pyra 

Wysłany: 2012-05-18, 16:54   

kask który uderzył w asfalt nawet bez śladu, jest do wyrzucenia - poszukaj dobrze a ślad znajdziesz ;)

MARSINUS 

Wysłany: 2012-05-19, 09:40   

Kask Schuberth za 2500 + interkom za 1600 i najnowszy Iphone za 3000, Kurtka Modeka za 5000 i buty też pewnie za kupę pieniądzów ;D

Kurcze się Pani z Corsy wykosztuje ze swojego OC :beczy:

Dag 

Wysłany: 2012-05-19, 16:42   

MARSINUS napisał/a:
Kask Schuberth za 2500 + interkom za 1600 i najnowszy Iphone za 3000, Kurtka Modeka za 5000 i buty też pewnie za kupę pieniądzów ;D

Kurcze się Pani z Corsy wykosztuje ze swojego OC :beczy:

co tak tanio schuberth to był przecież carbon 3700 zł .. a drugi w plecaku i też się zbił :hahaha:

Red 

Wysłany: 2012-06-11, 07:43   

No dobra, właśnie kończę postępowanie z PZU i jest nieźle
Serwis autoryzowany Yamahy wycenił koszty naprawy na ... 51.000 zł ! :shock:
Wartość sprzed kolizji PZU wyceniło na 18.100, więc całkiem nieźle. Na aukcji gostek wygrał za 12.000 i jemu sprzedaję, a PZU wyrównuje mi do wartości 18.100
Gdybym chciał zachować uszkodzonego sprzęta to dostaję tylko 4.300
Do tego wypłacili ładnie za ciuszki - oddali wartość nowych pomniejszoną o ok. 100 zł więc też nieźle.
Obecnie rozglądam się za czymś większym ;p

MARSINUS 

Wysłany: 2012-06-11, 09:05   

No toś się chłopie obłowił ;d A w Przyjezierzu się będziesz mógł poprzymierzać do maszyn i dokonać wyboru ;D

Odpowiedz do tematu