YAMAHA Drag Star FORUM
FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
17 marca 2012 - 4:0 dla kostuchy...
Autor Wiadomość
heretyk43 

Model: BĘDZIE
Wysłany: 2012-03-18, 17:04   

Tak czy owak,nie wmówicie mi że w tym wieku człowiek jest tak samo sprawny jak 30 latek!Że nieuwaga-zgoda!Ale wiek też robi swoje...

Dag 

Rocznik: 2002
Wysłany: 2012-03-18, 17:15   

heretyk43 napisał/a:
Tak czy owak,nie wmówicie mi że w tym wieku człowiek jest tak samo sprawny jak 30 latek!Że nieuwaga-zgoda!Ale wiek też robi swoje...

Heretyk nie wiesz jak był sprawy psycho- motorycznie ten człowiek w wieku 80 lat .... powiem ci że czasami widzę większych mułków w wieku 30 lat niż osoby po 70 lol .
Heretyku plz nie ryp herezji na tym forum i nie próbuj na stosie umieszczać ludzi jak i przed 20 tak i po 60-70. Zdarza się i tyle 4 osoby na cały kraj to naprawdę jest malutko.

burza 

Model: RS1700
Rocznik: 2006
Wysłany: 2012-03-18, 17:36   

Dag napisał/a:
4 osoby na cały kraj to naprawdę jest malutko.

4 x 365 = 1360

niech każdy to przeanalizuje po swojemu :|

Dag 

Wysłany: 2012-03-18, 18:17   

burza napisał/a:
Dag napisał/a:
4 osoby na cały kraj to naprawdę jest malutko.

4 x 365 = 1360

niech każdy to przeanalizuje po swojemu :|

jak już chcesz statystyką się bawić

1360/365(liczba dni w roku)/16(liczba województw)=0,233 człowieka na dzień w wypadku.... oczywiście że to są bzdury bo wypadki z osobami śmiertelnymi(w ruchu drogowym) naprawdę rzadko się zdarzają :) w odniesieniu do województwa

Demolka 

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2003
Wysłany: 2012-03-18, 18:31   

Zgadzam się z heretykiem. Powinno się badać - wszystkich !
Nie wyciśnie 50 kg prawko na motor zabrać,
Nie trzeźwieje po 12 godzinach - zabrać na wszystko
Złapał katar i kicha (1,5 sek. nie patrzy) zatrzymać na czas kataru
Dobrał bym się i do pieszych - zagapił się i wpadł na innego - zabrać prawo do wychodzenia na ulicę
Itd. itp.
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Bakteria77 

Model: RS1700
Rocznik: 2004
Wysłany: 2012-03-18, 19:19   

burza napisał/a:
4 x 365 = 1360

akurat w informacjach o tym mówili. W tamtym sezonie zginęło 128 motocyklistów, szkoda tylko że nie powiedzieli ilu z swojej winy, a ilu przez kogoś.

Dag 

Wysłany: 2012-03-18, 21:04   

Bakteria77 napisał/a:
burza napisał/a:
4 x 365 = 1360

akurat w informacjach o tym mówili. W tamtym sezonie zginęło 128 motocyklistów, szkoda tylko że nie powiedzieli ilu z swojej winy, a ilu przez kogoś.

To teraz ile u nas trwa sezon motocyklowy zaokrąglę od kwietnia do ostatniego dnia września czyli 6 miesięcy w miesiącu niecałe 22 osoby giną podzielić to na województwa.... każde województwo ma inne plany związane z ruchem drogowym i takie pierdoły czyli wychodzi 1,4 osoby ginie w wypadku motocyklowym na miesiąc w każdym województwie.... wniosek to naprawdę jest mało osób tutaj jeszcze nie ma ile jest z winy motocyklisty a ile nie.
Czy wam się nie wydaje że motocykliści to dawcy organów to jest tylko i wyłącznie działalność mediów i nikogo więcej.. a media nakręcają społeczeństwo i wychodzi że motocykliści to tacy i owacy są

Ps: zapomniałem jeszcze wziąć pod uwagę, że część wypadków motocyklistów to ludzie którzy nie posiadają uprawnień, a ich też w statystykach zalicza się do motocyklistów.

Rado 

Model: DS 650 Classic
Rocznik: 1997
Wysłany: 2012-03-18, 22:10   

Cytat:
Czy wam się nie wydaje że motocykliści to dawcy organów to jest tylko i wyłącznie działalność mediów i nikogo więcej.. a media nakręcają społeczeństwo i wychodzi że motocykliści to tacy i owacy są

Nie, nie wydaje się nam (no dobrze- mi się nie wydaje, nieładnie mówić za kogoś). Patrząc na to co niektórzy debile wyrabiają na drodze ABSOLUTNIE się nam nie wydaje. Dziś ledwie zdążyłem odskoczyć bo dwóch "sportowców" na maszynach crossowych uznało że pojadą sobie ścieżką dla pieszych/rowerów prędkością bynajmniej nie "rowerową". Dużo głupot widziałem ale to póki co przebija wszelkie wyprzedzania na trzeciego i inne debilizmy.

Gosiaczko 

Model: DS 1100 Custom
Rocznik: 2005
Wysłany: 2012-03-18, 22:49   

No cóż... jadąc puszką również mało nie sprzątnęłam motocyklisty bo.... odbiłam robiąc miejsce jadącemu z lewej a z prawej nagle wyrośl drugi.... i nie mówicie mi że oni maja mózgi we właściwym miejscu :evil:

Dag 

Wysłany: 2012-03-18, 23:22   

Gosiaczko napisał/a:
No cóż... jadąc puszką również mało nie sprzątnęłam motocyklisty bo.... odbiłam robiąc miejsce jadącemu z lewej a z prawej nagle wyrośl drugi.... i nie mówicie mi że oni maja mózgi we właściwym miejscu :evil:

Gosiaczko wiem o czym mówisz filmik ze stanów zjednoczonych jest pokazujący ładnie o co chodzi. Tylko ,że tam ktoś ucierpiał i widać tam wyraźnie że jakby kierowca nic nie robił to by nic się nie stało(oczywiście mówię o kierowcy samochodu).

shipp 

Wysłany: 2012-03-18, 23:24   

jeszcze rok-dwa i motocykl będzie tak powszechnym pojazdem jak teraz samochód a wypadki motocyklowe na tyle spowszednieją że przestaną robić wrażenie i nie będą już pożywką dla szukających chorej sensacji mediów :evil:

Dag 

Wysłany: 2012-03-18, 23:30   

shipp napisał/a:
jeszcze rok-dwa i motocykl będzie tak powszechnym pojazdem jak teraz samochód a wypadki motocyklowe na tyle spowszednieją że przestaną robić wrażenie i nie będą już pożywką dla szukających chorej sensacji mediów :evil:

Shipp nie do końca ... cena motocykla używanego dobrego nadal jest w cenie samochodu używanego. Nie mówię o plastikach które są tanie ale przeważnie powypadkowe.
Raczej powiem wam że dużo mamy dziwnych skrzyżowań które powodują, że osoba która się rozpędzi wali w pojazdy wyjeżdżające. Czy w krajach zachodnich jest taka infrastruktura .. wszystko się wyprowadza na główny szlak komunikacyjny od drogi z pola do wszelkich dojazdów .... zamiast to zrobić jedną drogą zbiorczą i później zrobić jedno przyłączenie na ileś kilometrów. Wtedy byśmy mieli mniej ograniczeń do 50 km/h oraz drogi byłyby bardziej płynne.

witek1965 

Rocznik: 2008
Wysłany: 2012-03-18, 23:35   

Dag, mundrze prawisz. Tyl;ko czy my się tego doczekamy ? :nie_wiem:
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest

shipp 

Wysłany: 2012-03-18, 23:36   

Dag napisał/a:
cena motocykla używanego dobrego nadal jest w cenie samochodu używanego
OK, jak zaznaczyłeś - dobrego, ale czy widzisz jaki jest rynek pojazdów używanych w Polsce? Ludzie kupują najczęściej jak najtańsze pojazdy z maks średniej półki, auta po kilka tysiaków, z tzw. przeszłością, często przymykając oczy na widoczne felery.
Jesteśmy biednym narodem w biednym kraju i powypadkowe plastiki za kilka tauzenów będą najczęściej kupowane z racji przelicznika rocznik-cena, niestety armatura sporo więcej kosztuje a Polak lubi tanio i byle jak.

witek1965 

Rocznik: 2008
Wysłany: 2012-03-18, 23:37   

shipp napisał/a:
wypadki motocyklowe na tyle spowszednieją że przestaną robić wrażenie i nie będą już pożywką dla szukających chorej sensacji mediów :evil:
ja wiem, czy śmierć motocyklisty, czy kierowcy samochodu może spowszednieć ? to byłoby już chore, a media, no cóż jeżeli robią to obiektywnie to nie robią to nadal. Takie informacje działają jednak jak przestroga. Nie wiem jak ty, czy inni, ale jak jadę pojazdem i widzę wypadek odruchowo zwalniam.

[ Dodano: 2012-03-18, 23:39 ]
shipp napisał/a:
auta po kilka tysiaków, z tzw. przeszłością, często przymykając oczy na widoczne felery.
a nasze stacje diagnostyczne niestety to przepuszczają i masz gotowy przepis na kolizje lub wypadek
XVS 1100 - jest
DL-650 - jest

shipp 

Wysłany: 2012-03-18, 23:44   

witek1965 napisał/a:
czy śmierć motocyklisty, czy kierowcy samochodu może spowszednieć
nie udawaj, że nie rozumiesz o czym mówię.. czy opisy wypadków samochodowych wzbudzają tak skrajne emocje jak motocyklowe? raczej nie, i nie ma w tym znieczulicy chociaż już nie pisze się o nich aż tak, no chyba że są to jakieś spektakularne katastrofy drogowe

Dag 

Wysłany: 2012-03-19, 00:15   

Dla jednych to chleb powszechni wypadek drogowy czy to motocyklista czy samochód osobowy czy ciężarówka. Jak to mawiał Stalin od pewnego momentu zaczyna się tylko i wyłącznie statystyka, a tylko dla rodzin tragedia.
Odnośnie dopuszczenia pojazdów do jazdy to jest troszkę przerypane u nas że nie ma presji na stacje diagnostyczne jak nie tu to tam się zrobi. Ten co nie wyrazi zgody przeważnie traci kasę .... smutne ale prawdziwe. Przypadków mamy wiele że kontrola u nas jest słaba, a komuś na tym mocno zależy aby tak dalej było :x

Rado 

Model: DS 650 Classic
Rocznik: 1997
Wysłany: 2012-03-19, 00:46   

Czy to wszystko nie są czasem tematy mocno poboczne ? Powód wypadków jest jeden: głupota i brak wyobraźni, po obu stronach (chociaż w przypadkach z pierwszych postów niestety po stronie motocyklistów). To czy ktoś jedzie plastikiem, czy armaturą, czy jedzie po drodze takiej czy innej- nijak nie przesądza. Motocyklista z mózgiem widząc skrzyżowanie nie będzie się rozpędzał tak że "przywali w pojazdy wjeżdżające" (zwłaszcza że nie urodził się wczoraj i jakieś pojęcie o tym czego się można spodziewać na drogach w naszym kraju ma).

Tłumaczenie potem że to że jechał 180 nie ma żadnego znaczenia bo cały świat powinien zwracać na bidulka uwagę, drogi powinny być idealne a w państwie ład, porządek i dostatek- słowem powodów są tysiące oprócz tego najbardziej oczywistego że jakiś mądrala uznał się za nieśmiertelnego i olał grubym sikiem przepisy.

Sylwek 

Model: BĘDZIE
Rocznik: 2001
Wysłany: 2012-03-19, 07:52   

Ja bym zmienił tytuł tematu na 5:0 dla kostuchy
http://wejherowo.naszemia...-zyje,id,t.html
Dowiedziałem się o tym wczoraj , z tego co wiem nie wyszło mu wyprzedzanie autobusu i motocykl wylądował na autobusie a on pod podwoziem punto które nadjechało z przeciwka .

:D MODERATOR EMERYT :D
Nie wdawaj się w dyskusję z głupcem, bo najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Demolka 

Rocznik: 2003
Wysłany: 2012-03-19, 09:02   

shipp napisał/a:

Myślę, że masz rację. Motocykli i skuterów przybywa lawinowo i w tym zakresie też dogonimy Europę.
Ilustracją do tego mógłby być nasz przejazd przez Triest (pamiętasz?). Ja byłem wprost przerażony - dziesiątki motocyklo/skuterów wokoło, przed, za, po bokach, pod lewym łokciem pod prawym... a wszystko w normalnym w środku dnia ruchem ulicznym wielkiego miasta.
I :shock: - nikt nikogo nie obsobaczał, nikt nikomu nic nie utrudniał, no :shock: po prostu !

Odpowiedz do tematu