Przyszła kolej na mnie |
Autor |
Wiadomość |
Red

Model: DS 1100 Classic
Rocznik: 2006
|
Wysłany: 2012-05-14, 10:36 Przyszła kolej na mnie
|
|
|
Jadę sobie dzisiaj w terenie zabudowanym za dużym dostawczym samochodem. Samochód przede mną skręca w prawo w podporządkowaną a z podporządkowanej wyjeżdża w lewo Corsa, która oczywiście nie pomyślała, że za dostawczym jadę ja
Efekt: ostre hamowanie, moto jedzie bokiem po asfalcie, puszczam go a on jeszcze przewraca się na drugi bok. Całe szczęści u mnie tylko siny palec u nogi, ale to tylko dlatego, że jechałem ok. 60 km/h.
W Oplu 2 kobiety wysiadają i mówią, że to moja wina, bo wyprzedzałem na skrzyżowaniu
Ja spokojnie (chociaż z trudem) mówię, że opcje są dwie i albo się przyznaje albo wzywamy Policję. Skończyło się na wezwaniu i długim oczekiwaniu. W międzyczasie pani, która była pasażerką powiedziała mi, że ona jest właścicielem Opla i prokuratorem i śpieszy się na jakąś sekcję zwłok. Odparłem, że mało mnie to teraz interesuje, a poza tym jest ona tylko świadkiem i nie będę z nią rozmawiał, po czym ona wyjęła telefon zadzwoniła gdzieś i po 15 minutach podjeżdża nieoznakowany wóz Policyjny na kogutach i co - pani prokurator wsiada do nich i na kogutach jedzie dalej. Pomyślałem "no to będzie jazda z uznaniem winy". Na szczęście zatrzymał się również kierowca, który widział wszystko, podzialał moje zdanie i zostawił nr telefonu - CHWAŁA MU ZA TO!!!
Jak przyjechała drogówka pani kierująca Oplem wyłożyła swoje argumenty a ja miałem tylko jeden - wyraźny ślad po moim gmolu na asfalcie po którym wijać, gdzie byłem w chwili hamowania i upadku. I tu chwała drogówce, bo uznali, że nie ma dyskusji - wina Opla.
Straty: uszkodzona lampa przód, skrzywiona półka kierownicy i kierownica, poobcierane manetki, gmole do wymiany, zbirnik powgniatany, sakwy obtarte - tyle na pierwszy rzut oka
Powiem wam, że jak oglądam teraz kurtkę, spodnie i buty, to nie wyobrażam sobie jak bym wyglądał, gdybym nie miał tego wszystkiego na sobie. |
|
|
|
 |
Basia

Model: SYMPATYK
Wiek: 111 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 2257 Skąd: GŁ Łódź
|
Wysłany: 2012-05-14, 10:41
|
|
|
aż chce się powiedzieć o głupocie tych pań...
to nie pocieszenie, ale dobrze, że z Tobą ok |
_________________ Szczęście to nie stacja, tylko sposób podróżowania...
uwaga szkodnik:) http://www.youtube.com/watch?v=xcJGej_-BCY
 |
|
|
|
 |
jaro

Model: BĘDZIE
Rocznik: 2009
Wiek: 56 Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 3781 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 2012-05-14, 10:42
|
|
|
Red, Oczywiście współczuję, bo wiem że takie zdarzenie nie jest niczym przyjemnym. Najważniejsze, że Ty cało z tego wyszedłeś.
Red napisał/a: | kurtkę, spodnie i buty |
Za to też musi ci ubezpieczyciel zwrócić kasę. |
|
|
|
 |
burza

Model: RS1700
Wiek: 51 Dołączył: 07 Lip 2011 Posty: 6695 Skąd: GŁ Koluszki
|
Wysłany: 2012-05-14, 10:44
|
|
|
Red, dobrze, że żyjesz i jesteś w jednym kawałku
maszynę zawsze można "wyklepać"
no i fajnie, że Ci nie wmówili, że to Twoja wina |
_________________ RS 1700 SILVERADO Midnight Star - diabeł
każdy kij ma dwa końce, tylko proca ma trzy...
 |
|
|
|
 |
Demolka

Rocznik: 2003
Wiek: 78 Dołączył: 05 Cze 2009 Posty: 3747 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2012-05-14, 10:52 Re: Przyszła kolej na mnie
|
|
|
Red napisał/a: | Jadę sobie dzisiaj w terenie zabudowanym... ok. 60 km/h... |
Tego bym nie zeznawał do protokołu |
_________________ Wszyscy kiedyś przestaną pić,
ale tylko niektórym uda się to jeszcze za życia
 |
|
|
|
 |
kostass

|
Wysłany: 2012-05-14, 10:55
|
|
|
Red , super ze tobie nic nie jest .... jak juz jestem w wątku to nie wiem co sie dzieje ale w tym sezonie co wyjazd to ktoś chce mnie zabic . Tak tez miało miejsce dziś rano . Jak zwykle jade sobie o poranku z Kalisza do Łodzi i za Szadkiem dojezdzam do Daci Duster . Przed nia jedzie jakas inna puszka . Tak sie turlamy przez dłuzsza chwile poniewaz cos z przeciwka jedzie albo ciągła . Kiedy juz było "czysto" zabieram sie do wyprzedzania . Kiedy jestem na lewym pasie "debil " z Daci włacza kierunek i tez sie zabiera do wyprzedzania . Ja na klakson a on najpierw sie schował ale za chwile znów zaczyna wyprzedzac i spychac mnie na pobocze . Hamulec i chowam sie na swoj pas . Troche zły mysle jak dac nauczke , kopnąc w lusterko ? Zatarasowac drogę , wyciagnąc goscia z samochodu i uzyc maczety? ... Ewentulanie nauczyc goscia rozumu w sposób znany GŁ . Wyprzedzam goscia , trabie wymownie na niego patrze i wskazuje na oczy zeby wiadomo co . Gosc w przepraszającym geście przeprasza , mnie juz odchodzi ochota na konfrontacje ale pomyslalem sobie ze jak beda stały "miśki" do powiem zeby zatrzymali go za to ze chciał mnie zabic . Z tego planu tez zresygnowałem . Demolka ma rację ze trzeba jezdzic tak jakby wszyscy chcieli cie zabic . Nie wiem jak inni ale ja nigdy nie załuje migania swiatłami i klaksonu . Szczegolnie jak widze ze ze ktos bardzo niepewnie sie zachowuje na drodze . |
_________________ Garfield i .... w oczekiwniu na nowego Ogryzka |
|
|
|
 |
MARSINUS

Model: RS1600
|
Wysłany: 2012-05-14, 11:14
|
|
|
Red Chłopie dobrze, że wszystko w porządku z Tobą. Jebane babsko!
Gdybyś potrzebował jakieś pomocy przy składaniu moto śmiało dawaj znać. |
_________________ "Mądry głupiemu ustępuje
Ale co, gdy głupi się z tego nie raduje..."
Jak ja lubię KNŻ |
|
|
|
 |
bonjo

Wiek: 59 Dołączył: 17 Kwi 2012 Posty: 640 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-05-14, 11:21
|
|
|
Bracie najważniejsze, że Ty jesteś cały. Brak słów żeby opisać to się dzieje |
|
|
|
 |
goniak

Model: DS 650 Custom
|
Wysłany: 2012-05-14, 11:24
|
|
|
MARSINUS napisał/a: | Jebane babsko! |
proszę bez takich seksistowskich wycieczek...gdyby jechał tam facet też by pewnie próbował wmówić, ze to wina motocyklisty, a na bank nie nazwałbyś go " jebany dziad"
Red, dobrze, że jesteś cały chłopie |
|
|
|
 |
Demolka

Wiek: 78 Dołączył: 05 Cze 2009 Posty: 3747 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2012-05-14, 11:35
|
|
|
goniak napisał/a: | ... a na bank nie nazwałbyś go " jebany dziad" |
No nie wiem, nie wiem ?
Co tam szukać daleko na drogach, mało to forumowiczów tutaj na forum wyzywało tych po 60 od dziadów i staruchów i wysyłało ich do przychodni ? Nie mam lepiej niż durne baby
Red, pogody ducha życzę |
_________________ Wszyscy kiedyś przestaną pić,
ale tylko niektórym uda się to jeszcze za życia
 |
|
|
|
 |
MARSINUS

|
Wysłany: 2012-05-14, 11:44
|
|
|
goniak napisał/a: | na bank nie nazwałbyś go " jebany dziad" |
goniak tak jakoś wyszło, że jestem cholerykiem i pewnie masz rację, że nie nazwałbym go "jebany dziad" tylko hmm "jebany chuj" lub coś w tym stylu.
A druga kwestia zauważ, że jebane babsko odnosi się do tej jednej konkretnej jebanej baby, a nie jak to się czasem mówi w liczbie mnogiej.
Jeśli ktoś uważa moje uwagi co do Pani kierującej Oplem Corsą za seksistowskie to bardzo przepraszam ale zdania nie zmienię. Jebane babsko! |
Jak ja lubię KNŻ |
|
|
|
 |
goniak

Model: DS 650 Custom
|
Wysłany: 2012-05-14, 12:12
|
|
|
MARSINUS napisał/a: | jebane babsko odnosi się do tej jednej konkretnej jebanej baby |
no dobra, niech Ci będzie |
_________________ "Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa." J.Tuwim |
|
|
|
 |
kostass

|
Wysłany: 2012-05-14, 12:58
|
|
|
Dla mnie problem płci raczej nie istnieje , proporcjonalnie tyle samo "debili" jest za kierownica kobiet i facetów . |
|
|
|
 |
Madburn

|
Wysłany: 2012-05-14, 13:12 Re: Przyszła kolej na mnie
|
|
|
Red napisał/a: | W międzyczasie pani, która była pasażerką powiedziała mi, że ona jest właścicielem Opla i prokuratorem i śpieszy się na jakąś sekcję zwłok. . |
zwłoki nie zając - nie uciekną
a pośpiechem mało co nie dostarczyła kolejnego materiału do badań... |
|
|
|
 |
MARSINUS

|
Wysłany: 2012-05-14, 14:11
|
|
|
kostass napisał/a: | proporcjonalnie tyle samo "debili" jest za kierownica kobiet i facetów . |
Proporcjonalnie to facetów za kółkiem jest więcej |
Jak ja lubię KNŻ |
|
|
|
 |
kostass

|
Wysłany: 2012-05-14, 14:35
|
|
|
No własnie to miałem na mysli , ze biorąc pod uwage ilość danej płci za kólkiem z podobnymi proporcjami spotykam sie kiedy ktoś coś odwinie . W tym roku to 5 facetów i jedna kobieta . |
|
|
|
 |
MarcinBig

|
Wysłany: 2012-05-14, 14:44
|
|
|
Zdrowotności Szczęście, że skończyło się tylko na tym...
No cóż live.
Kobieta "tylko" nie zauważyła
Mnie też wczoraj jedna fizda nie zauważyła i dojechała mnie do barierek przy zmianie pasa (z lewego na prawy) i co ?
Gówno pojechała dalej jakby nic. Szkoda, że z laczka nie pociągnąłem w to
rozpierdalające się VW |
|
|
|
 |
kujawiak

Model: DS 650 Classic
Rocznik: 2008
|
Wysłany: 2012-05-14, 14:50
|
|
|
Miales szczescie bracie jak diabli. Ja przezornie w takiej sytuacji zostawiam sobie dystans.
Jakby babka jechala sama to zamiast gadulki z psiapsiula wlaczyla by myslenie o drodze i pewnie do zdarzenia by nie doszlo.
Tez stosuje motto Demolki. A ze wzgledu na zboczenie zawodowe i droge hamowania mojej młerskiej lady jakos trzymam sie bardziej z tylu...
Tak jak pisza koledzy masz okazje na nowe ciuszki i ubranie poobijabej Jadzki na koszt OC tej pani.
Zdrowotnosci i do milego! |
_________________ "To our Wives and Sweethearts (may they never meet)"
 |
|
|
|
 |
Woolfowe

|
Wysłany: 2012-05-14, 15:37
|
|
|
Słabe pocieszenie jak moto po dzwonie, ale zdrowie ważniejsze. |
|
|
|
 |
Novy

|
Wysłany: 2012-05-14, 22:45
|
|
|
Z taką ilością uszkodzeń w Stanach motocykl trafiłby do kasacji i przypłynął do Polski.
Może zasugeruj to w ubezpieczalni!
Całe szczęście, że Ty jesteś cały (no może z wyjątkiem palca ).
Twój temat przypomniał mi o czającym się niebezpieczeństwie na naszych drogach. Dzięki! |
_________________ Nie czytam wszystkich postów
...bo nie zawsze forum działa.
 |
|
|
|
 |
|