Jacek6, w Austrii za brak nieobowiązkowej u nas apteczki zapłaciłem jeszcze w szylingach równowartość 50 zł. Było to dość dawno. No i nikt nie miał zamiaru dyskutować. Paszporty w ręku miał wszak policjant. Oczywiście można się powołać na konwencję ( o ironio) wiedeńską i mandatu nie przyjąć (przyjęcie równoznaczne jest z koniecznością zapłaty mandatu, ponieważ jest to jednoznaczne z przyznaniem się do popełnienia wykroczenia) i liczyć się ze sprawą sądową.
Wszystko zależy od chciejstwa, albo i nie policjanta.
a ja w mordę ni mom. Np. kluczy fabrycznych (no chyba, że mam )
[ Dodano: 2018-07-11, 22:00 ]
świec tez nie ma, apteczka w Polsce nie obowiązuje. Gdzie jest to napisane, że takie powinno być wyposażenie motocykla ? pytam z ciekawości.
Noi gdzie to wszystko wozić. Kufry w motocyklu w wiekszości przypadków to jest dodatkowe wyposażenie. np. taki V-strom. czy chcociazby w wersji najbardziej podstawowej draguś.
witek1965, na którymś z portali motocyklowych znalazłem listę co gdzie jest wymagane, fakt że zajmuje to trochę miejsca, ale też coś za coś, żarówka dla własnej wygody, apteczkę można nabyć motocyklową, jest mała i zawiera wszytko co potrzeba, jak już pisałem wyżej płacić mandatu za własne lenistwo w razie kontroli nie zamierzam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum